Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

04. 09. 2018. 13:45 >> 14:09

ZA TELEKOMUNIKACIJE

Produženo važenje Granskog kolektivnog ugovora

Predsjednik Crnogorskog sindikata telekomunikacija (CST), Željko Burić i predsjednica Unije poslodavaca (UPCG), Svetlana Vuksanović, potpisali su danas izmjene Granskog kolektivnog ugovora za sektor telekomunikacija.

Burić i Vuksanović su se složili da se primjena Granskog kolektivnog ugovora za telekomunikacije produži na isti period od tri godine na koji je prethodno bio potpisan 2015, odnosno do 8. oktobra 2021.

"Naime, članom 57 važećeg Granskog kolektivnog ugovora za telekomunikacije propisano je da se ugovorne strane obavezuju da u roku od pet mjeseci prije isteka perioda na koji je kolektivni ugovor zaključen, pristupe pregovorima za njegovu izmjenu ili zaključivanje novog, što su potpisnice i učinile", navodi se u zajedničkom saopštenju CST-a i UPCG.

Predstavnici dvije institucije su, kako je objašnjeno, odlučili da se primjena ugovora produži na period od tri godine, s obzirom da u prethodnom periodu važenja nije stigla nijedna primjedba ili sugestija u vezi njegove primjene.

"Međutim, svaka strana može, u slučaju potrebe, naknadno predložiti izmjene i dopune Granskog kolektivnog ugovora", dodaje se u saopštenju.

Granski kolektivni ugovor za telekomunikacije primenjuje se na sve zaposlene i poslodavce koji obavljaju djelatnosti iz te oblasti.

"Granskim kolektivnim ugovorom utvrđuju se elementi osnovne zarade i njihove naknade i uređuje obim prava i obaveza iz rada. Ugovor predstavlja dobar osnov za dalju razradu i nadogradnju kroz pojedinačne kolektivne ugovore kod poslodavaca i ugovore o radu zaposlenih", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније