Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

06. 11. 2013. 17:12 >> 17:18

NIKŠIĆ

Boksitaši neće dozvoliti zaplijenu imovine

Zaposleni u nikšićkim Rudnicima boksita, koji su se okupili ispred Sektora transporta na Gračanici, poručili su nadležnima da neće dozvoliti povjeriocima eventualnu zaplijenu imovine firme za isplatu potraživanja.

Predsjednik Sindikata Rudnika boksita, Ilija Đilas, kazao je da će, ukoliko bude trebalo, organizovati svakodnevne blokade preduzeća, kako bi spriječili odvoz rude i mašina.

„Pominje se da je neko od povjerilaca već zaplijenio određenu količinu rude, što više nećemo dozvoliti. Riječ je o povjeriocima koji su, priča se, dobili sudski spor i sada pokušavaju da zaplijenom rude, mašina ili druge imovine naplate dug od Boksita“, kazao je Đilas.

On je kazao da se zaplijena imovine ne može dozvoliti, jer to dovodi u pitanje nastavak rada u Boksitima i isplatu potraživanja radnicima.

Đilas je saopštio da je uprava oglasila prodaju starih mašina, neupotrebljivih djelova postrojenja i kamiona, procijenjenih na oko 90 hiljada eura.

On je naveo da radnici neće dozvoliti odvoz dok kupac ne uplati novac, prenijela je Mina business.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније