Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

06. 12. 2013. 08:11 >> 08:11

JAČANJE KONKURENCIJE

M:tel kupuje kablovske operatere?

Direktor m:tela Vladimir Lučić kazao je da ta kompanija analizira poslovanje nekoliko kablovskih operatera, kako bi, ako analize budu pozitivne, kupila neke od njih u cilju jačeg izlaska na tržište televizije i interneta.

 

On je rekao dsa je to od 2007. i njihovog ulaska na crnogorsko tržište "možda najveća novost na telekomunkiacionom tržištu".

"Opcije su ili da gradite sami infrastrukturu ili da preuzmete postojeće igrače na tržištu. Trenutno radimo finansijsku analizu šest kompanija. Prije svega interesuju nas korisici i infrastruktura. Nama je krajnji cilj, da čak i ako bi nekog preuzeli, faktički preuzmemo korisnike i infrastrukturu, da to bude pod M:telom, jer smatramo da postojeći kablovski operateri teško mogu opstati na ovom tržištu u konkurenciji sa Telekomom koji jedini može ponuditi sve četiri usluge i smatram da smo mi ili Telenor jedina konkurentna snaga", kazao je Lučić Vijestima.

Ne želeći da precizira čija poslovanja analiziraju, on je rekao da su iz m:tela u avgustu svim kablovskim operaterima u Crnoj Gori poslali dopis, kojim traže da, ako su zainteresovani za prodaju, puste njihovog konsultatanta da uradi procjenu.

Podsjetio je da su iz te kompanije prije nekoliko mjeseci najavili da u narednih pet godina planiraju značajnije da investiraju u fiksni internet i multimediju. Lučić je saopštio da će za tri mjeseca znati da li će ta kompanija krenuti u kupovinu nekih operatera ili u izgradnju vlastite kablovske infrastrukture koja bi omogućila pružanje brojnih usluga krajnjim korisnicima, ali i da se snažnije zakorači na tržište fiksne telefonije i IP televizije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније