Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ R.B. ]

11. 03. 2022. 15:39 >> 15:40
1

REAGOVANJE

Uniprom metali: Neistina da smo dužni milion Bumech-u

Iz kompanije Unirpom metali tvrde da je neistina da su dužni milion eura firmi Bumech Crna Gora jer je, kako navode, veliki dio tih potraživanja sporan.

"Kompanija Uniprom metali je tužila kompaniju Bumech Crna Gora jer ova kompanija nije ispunila ugovorom predviđene obaveze prema kompaniji Uniprom metali a sporni iznos od preko 700.000 eura nalazi se pred sudom već dvije godine", navodi se u reagovanju.

Iz Uniprom metalija ističu da je rok do 20. marta za uplatu 320.000 eure, te da nije istina da je ovaj iznos trebao biti uplaćen jer je ovo rok za uplatu.

"Naravno, neplaćanje poreza i doprinosa koje je kompanija Bumech Crna Gora u obavezi da isplati radnicima nema veze sa kompanijom Uniprom metali. Dakle, neistina je da postoji dugovanje od milion eura jer je sporni iznos na sudu, a dio obaveza jos nije ni dospio", dodaju iz kompanije.

Navode i da Bumech Crna Gora nije uplaćivala poreze i doprinose radnicima sedam mjeseci.

"Zbog čega je Poreska uprava blokirala istu za 550.000 eura što je lako provjeriti u Poreskoj upravi, a o čemu su pisali i mediji i ova kompanija sada plaća ove troškove. Ove obaveze nemaju nikakve veze s našom kompanijom“, navodi se u reagovanju koje potpisuju iz kompanije Uniprom metali.

Radnicima firme Bumech koji su juče protestovali ispred rudokopa Seoce u Nikšiću zbog neisplaćenih zarada, danas je isplaćena polovina januarske plate, saopštila je uprava firme. Iz Bumecha su kazali da će isplatiti zaostale plate bez obzira na to da li će firma Uniprom-Metali njima vratiti dug od 740 hiljada eura.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније