Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

29. 10. 2017. 09:35 >> 09:15
1

UNIPROM METALI

Zaštitiće mještane od negativnih uticaja rudokopa

Na radnom sastanku predstavnika tehničkog rukovodstva kompanije "Uniprom-Metali" koja vrši eksplotaciju boksita u župskom naselju Zagrad, sa mještanim tog naselja, saopšteno je da će se preduzeti adekvatne mjere kade je u pitanju zaštita životne sredine i uređenje dijela provršine na rudokopu.

Iz "Udruženja građana nadomak rudokopa Zagrad" je saopšteno da su njihovom inicijativom, koja podrazumijeva niz mjera za uspostavljanje zaštitnih mjera od buke, prašine i drugih negativnih uticaja na životno okruženje i imovinu građana čija se nalazi nadomak rudokopa, više puta ukazivali na negativne uticaje sa kojom se građani susrijeću prilikom transporta i eksploatacije crvenog boksita na PK Zagrad.

Oni su, kako se navodi, dobili uvjerenje da će se preduzeti adekvatne mjere, što se konkretno sprovodi predhodnih i narednih dana nasipanjem zemljištem, a predhodili su radovi ravnanje površine.

"Uzimajući u obzir na to da se aktuelni rudokop nalazi u naseljenom mjestu gdje su životne potrebe građana prilikom svakodnevnog funkionisanja uslovljene infrastukturom na rudokopu i nadomak njega, ovaj poduhvat kompanije "Uniprom-Metali" će kroz sprovođenje a naroćito održivost samog projekta rekultivizacije doprinijeti kvalitetnijoj zaštiti životne sredine. Lokalitet gdje se nalazi rudokop, odnosno izvode radovi rekultivacije, je uz frekventnu saobraćajnicu na ulazu u naselje Zagrad, odnosno nadomak puta koji vodi prema sve više turističko-atraktivnoj destinaciji planini Lukavica, samim time ovaj projakat je višesutruko značajan i za širu društvenu zajednicu", saopšteno je iz Udruženja GNRZ.

Kazali su da će ukazivati i na one probleme koje treba rješavati.

"Ovaj primjer aktivizma kompanije "Uniprom-Metali" je korak naprijed, i očekujemo da će se nastaviti u kontinuitetu", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније