Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

19. 10. 2022. 12:03 >> 12:15

NAJAVILI PROTEST

Bivši radnici Vektra Boke sjutra ispred Vlade

Predstavnici nevladine organizacije (NVO) "Bivši radnici Vektra Boke", najavili su za sjutra protest u Podgorici.

Bivši radnici će se, kako prenosi Novski portal, u deset sati okupiti ispred zgrade Vlade.

Oni su posljednjih godina organizovali brojne proteste u Herceg Novom, ispred hotela Plaža i na Savini blokirajući magistralu.

Upozorenja nadležnima da ne dozvole, kako su rekli, dalju pljačku imovine nekadašnje uspješne hotelske kuće, do sada nijesu urodila plodom.

Predsjednik NVO Bivši radnici Vektra Boke Đorđe Rajak, tvrdi da imovina Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Boka ne može ući u stečajnu masu kompanije Vektra Montenegro i optužuje tužilaštvo i sudstvo, kao i inspekcije, Poresku upravu i Ministarstvo ekonomije.

On je pozvao premijera i predsjednika države da konačno riješe tešku situaciju.

“Mirni protest organizujemo zbog nezadovoljstva radnika koji su totalno ugroženi i oduzeta su nam sva radnička prava. Samim tim, svrstani smo u građane drugog reda, nepostupanjem institucija i Vlade po zakonima ove države”, poručio je Rajak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније