Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

07. 02. 2014. 16:44 >> 16:45
1

ROTŠILD BANKA

Bolji rejting – više stranih investicija

Ministri finansija i saobraćaja i pomorstva, Radoje Žugić i Ivan Brajović, razgovarali su danas sa generalnom direktoricom Rotšild banke, Ariel Malar de Rotšild i potpredsjednikom ove finansijske institucije, Žan Klod Mejerom.

Žugić je predstavnike Rotšild banke upoznao sa aktuelnom fiskalnom i makroekonomskom situacijom u Crnoj Gori, kao i projekcijama Ministarstva finansija i Vlade Crne Gore, koje se odnose na dalji oporavak i ekonomski razvoj, čemu će, u najvećoj mjeri doprinijeti započete i planirane investicije u sektorima turizma, energetike i saobraćaja.

Brajović je delegaciju banke upoznao sa planovima privatizacije u sektoru saobraćaja: Jadranskog brodogradilišta Bijela, nacionalnog avioprevoznika Montenegro Airlines, AD Montecargo i AD Marina Bar.

Predstavnici Rotšild banke pohvalili su napredak Crne Gore u stabilizaciji javnih finansija i izrazili vjerovanje da će pozitivni trendovi biti nastavljeni i u predstojećem periodu.

Potpredsjednik banke, Žan Klod Mejer, u razgovoru sa našim ministrom finansija istakao je da bi unaprjeđenje ocjena Crne Gore od strane međunarodnih rejting agencija doprinijelo još snažnijem privlačenju stranih investitora,a time i dinamičnijim stopama ekonomskog rasta, za šta Crna Gora ima veliki potencijal.

Na sastanku je, takođe, bilo riječi i o obezbijeđenju finansijskih sredstava za potrebe državnog budžeta za tekuću godinu.

Kako je saopšteno iz Brajovićevog kabineta, tema sastanka je bila predstavljanje djelokruga rada grupacije sa akcentom na pružanje savjetodavnih usluga u finansijskim transakcijama, privatizacijama, restrukturiranjiima i slično.

Kada je u pitanju oblast saobraćaja, najviše angažmana Rotšild banka je imala u privatizaciji aerodroma (trenutno su angažovani u privatizaciji aerodroma u Turskoj; restrukturiranju u oblasti putne infrastrukture u Grčkoj itd).

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније