Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

04. 03. 2014. 21:42 >> 21:50

ŽABLJAK

Sportska dvorana do kraja jula

Iz kapitalnog budžeta Crne Gore na Žabljaku će ove godine biti uloženo 2,5 miliona eura, saopštio je direktor Direkcije javnih radova Žarko Živković.

Pola miliona eura sa crnogorske i isto toliko sa slovenačke strane biće uloženo u završetak sportske dvorane čije je puštanje u rad planirano do kraja jula, najavio je Živković tokom današnje posjete Žabljaku.


"To je jedan od najvažnijih projekata. Veliki dio posla je urađen u prošloj godini, sala je pokrivena i zatvorena bravarijom. Tamo se i danas radi jer smo imali povoljno vrijeme", kazao je Živković.

Prihvaćen je i zahtjev Opštne da se uđe u rekonstrukciju fudbalskog igrališta na Ravnom Žabljaku.

"Dogovorili smo sa Opštinom da Direkcija napravi idejno rješenje koje neće samo obuhvatiti fudbalski teren, nego i nekoliko otvorenih fudbalskih terena u tom kompleksu. Mi smo u predhodnom periodu imali dobru saradnju sa Fudbalskim savezom Crne Gore gdje je Savez obezbjeđivao vještačku travu, stative i golove, dok je Direkcija radila na pripremi terena i nadam se da ćemo posao završiti tokom ljeta ", ocijenio je Živković.

U ovoj godini planirana je gradnja reciklažnog centra i pretovarne stanice.

"To je veliki projekat koji smo najavili prošle godine. To je dosta skup projekat i ideja je da se gradi uz podršku Vlade Slovenije kao što smo gradili prečistač otpadnih voda i sportsku dvoranu. U ovoj godini, Vlada je za reciklažni centar opredijelila 500.000 eura i taj objekat će se graditi dvije građevinske sezone", najavio je direktor Direkcije javnih radova.

Nastaviće se radovi na elektrifikaciji motela na Radovan luci u kanjonu Tare. Za rekonstrukciju skijališta Savin kuk izdvojeno je 800.000 eura, a za rekonstrukciju hotela " Gorske oči" 450.000. Žabljak će u ovoj godini dobiti i 6 kilometara asfalta.

Ova ulaganja znatno će poboljšati uslove života stanovnika Opštine Žabljak, podići kvalitet tirističke ponude i omogućiti brži razvoj opštine, ocijenio je predsjednik Žabljaka Isailo Šljivančanin.

Senka Zarubica, Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније