Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

13. 09. 2023. 16:35 >> 16:35

RAZGOVARALI SA DAMJANOVIĆEM

Kazahstanska kompanija zainteresovana za Solanu

Vodeće kompanije za proizvodnju soli u Kazahstanu „Araltuz“ zainteresovana je za ulaganja u ulcinjsku solanu „Bajo Sekulić“, saopšteno je Ministarstva finansija.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović sa timom, sastao se danas sa menadžmentom vodeće kompanije za proizvodnju soli u Kazahstanu "Araltuz", na čelu sa članom Borda direktora Džim Kokreinom, kako bi razgovarali o mogućnostima investiranja pomenute kompanije u pokretanje proizvodnje soli u ulcinjskoj Solani „Bajo Sekulić“.

Prezentujući poslovanje „Araltuza“, Kokrein je istakao da je riječ o kompaniji koja ima stogodišnju tradiciju proizvodnje soli, čiji je kvalitet prepoznat liderskom pozicijom na teritoriji Kazahstana, ali i izvozom u zemlje tamošnjeg regiona i baltičkih zemalja.

„Poslovna vizija kompanije jeste širenje na perspektivna tržišta uz očuvanje najvećih ekoloških standarda, zbog čega je ulcinjska Solana, kako je istakao, značajna poslovna prilika za investiranje“, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Damjanović je poručio da je Solana u Ulcinju decenijama bila crnogorski brend, te da svi napori i pokušaji ponovnog pokretanja proizvodnje soli i adekvatne valorizacije tog područja zavređuju pažnju Vlade i partnerski odnos svih uključenih subjekata u iznalaženje najboljeg rješenja za ovu kompaniju.

„Imajući u vidu da je današnja koordinacija tek inicijalni razgovor o potencijalnoj investiciji, na sastanku je dogovoreno da se kroz buduću komunikaciju i razmjenu podataka, konkretizuje potencijalna ponuda kazahstanskog investitora“, navodi se u saopštenju.

Sastanku u Ministarstvu finansija ispred kompanije „Araltuz“ prisustvovali su i potpredsjednik Sektora za razvoj Sanzhar Ospankulov i šef Odjeljenja za modernizaciju Oleksii Zherebnykh, kao i predstavnici partnerskih kompanija ,,Araltuza“ - ,, Salt Partners Ltd“, odnosno predsjednik Vladimir M. Sedivy i direktorica Isabella Sedivy-Petro, kao i kompanije ,,Rimon Capital Ltd“, direktor Marek Lorinc.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније