Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Б.

05. 10. 2023. 11:50 >> 11:56
1

SASTANAK U "BARSKOJ PLOVIDBI"

Za liniju Bar-Bari zajednička firma sa Italijanima

Predstavnici italijanske kompanije „Adria Ferries" iz Ankone iskazali su spremnost da se formira mješovita crnogorsko - italijanska kompanija, sa kojom bi, zajedničkim ulaganjem sa "Barskom plovidbom", bila obezbijeđena nabavka feribota koji bi na adekvatan način obnovio trajektnu liniju između Crne Gore i Italije.

Sastanak predstavnika Odbora direktora "Barske plovidbe" i većinskog vlasnika kompanije "Adria Ferries" Alberta Rosija i Luiđija Morfinija, vlasnika kompanije "Morfimare" iz Barija, održan je juče 4.oktobra u Baru.

Kako su saopštili iz "Barske plovidbe", na sastanku je iskazan visok stepen zajedničkih namjera za pronalaženje adekvatnog modaliteta i načina realizacije ponovnog uspostavljanja trajektne linije između Crne Gore i Italije.

"Kompanija "Adria Ferris" je vlasnik više ferry brodova, koji obavljaju prevoz putnika i roba na trajektnim linijama u Jadranu. Italijanska kompanija u vlasništvu Alberta Rosija sa 67% vlasništva i Banka Intesa Sanpaolo sa 33%, prošle godine je ostvarila promet od 68,2 miliona eura i izvršila isplatu dividendu od 18 miliona eura, a što dovoljno govori da se radi o veoma respektabilnoj kompaniji u sektoru međunarodnog trajektnog prevoza putnika i robe", navode u "Barskoj plovidbi".

Kako dodaju kompanija "Adria Ferris" iskazala je spremnost da se preciziraju mogućnosti međusobne saradnje, sa akcentom na formiranju mješovite crnogorske - italijanske kompanije, sa kojom bi, zajedničkim ulaganjem, bila obezbeđena realizacija nabavke feribota, sa kojim bi se na adekvatan način obnovila trajektna linije između Crne Gore i Italije u najskorije vrijeme.

"Zaključeno je da je neophodno otpočeti sa analizama i projekcijama zajedničkih aktivnosti, na način da se pristupi izradi biznis plana sa studijom izvodljivosti, sa kojim bi se definisale predstojeće aktivnosti i pripadajući ekonomski pokazatelji, sve u cilju obezbeđenja ferry broda i ostvarenja profitabilne i održive privredne aktivnosti. Dogovoren je nastavak saradnje na realizaciji usaglašenih ciljeva u djelu realizacije obezbeđenja feribota, a o konkretnim i bližim sledećim aktivnostima, javnost će biti transparetno, adekvatno i blagovremeno informisana", navode u ovoj kompaniji.

Izvršni direktor "Barske plovidbe" Mirsad Tršić napominje da se sada ne može govoriti o konkretnim datumima te da je u pitanju predlog koji treba da odobri i skupština preduzeća, a ukoliko se biznis plan pokaže kao isplativ on će morati da prođe i druge instance u državi, s obzirom da je država većinski vlasnik barske kompanije.

Takođe naglašava da je sada nezahvalno da ovaj menadžment bilo šta prognozira i veže se za određene datuma u vezi sa poslom osnivanja nove firme i kupovine feribota, s obzirom na političku situaciju i mogućnost da se članovi uprave u skorije vrijeme i promijene, a da novi menadžement ne bude toliko zainteresovan za ovaj poslovni predlog.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније