Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ R.B. ]

08. 11. 2023. 18:33 >> 18:33
1

SASTANAK U VLADI

Spajić sa Udruženjem banaka: Vrijeme da se investira u povjerenje

Formiranje Vlade koja je usmjerena na ekonomski razvoj pozitivan je signal za poslovnu zajednicu i društvo u cjelini. Bankarski sektor će snažno podržati Vladu na putu ekonomskih reformi, poručili su predstavnici Udruženja banaka na sastanku sa predsjednikom Vlade Crne Gore Milojkom Spajićem i ministrom finansija Novicom Vukovićem.

Na sastanku koji je danas održan u Vladi predsjednik Vlade se upoznao sa poslovanjem banaka u Crnoj Gori sa posebnim akcentom na postojeće biznis barijere koje, kako su saopštili iz Udruženja, ne doprinose jačanju međusobne saradnje.

Na toj liniji je ocijenjeno da je “vrijeme da se investira u povjerenje” te iskazana opredijeljenost bankarskog sektora i Vlade da budu konstruktivni partneri na tom planu.

"Premijer Spajić je kazao da će Vlada sa posebnom pažnjom adresirati izazove i posvećeno raditi na njihovom prevazilaženju kako bi se unaprijedila investiciona i poslovna klima u Crnoj Gori uz punu posvećenost odgovornom fiskalnom upravljanju. Premijer je govorio o planovima za naredni period ističući da će Vlada raditi na smanjenju tekuće potrošnje i povećanju kapitalnih investicija kojima se stvaraju uslovi za dugoročno održiv ekonomski rast", saopšteno je iz Vlade. 

Na sastanku je, dodaje se, bilo riječi o mogućnostima za podršku bankarskog sektora aktivnostima Vlade te iskazana spremnost za formiranje Savjeta za odnos sa biznis zajednicom kao platforme za dalju saradnju i jačanje partnerskog odnosa privrede i države.

Sastanku su prisustvovali: Aleksa Lukić (Erste bank), Tamas Karamasi (CKB), Mladen Rabrenović (Zapad banka), Martin Leberle (NLB), Tarik Telaćević (Prva banka CG), Enesa Bektesi (Adriatic bank), Christoph Schoen (Addiko bank), Miloš Pavlović (Universal Capital bank), Esad Zaimović (Hipotekarna banka), Miloš Miketić (Lovćen banka) i Fatih Yilmaz i Mensur Markisic (Ziraat bank) kao i generalni sekretar Udruženja banaka Bratislav Pejaković.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније