Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.B. [ Portal RTCG ]

20. 02. 2024. 15:07 >> 15:13
Čitaj mi:

ODLUKA NA SJEDNICI

Smjena članova Odbora direktora ŽPCG u narednih osam dana

Vlada Crne Gore, na čelu sa Milojkom Spajićem, donijela je odluku o sazivanju vanredne skupštine akcionara AD Željeznički prevoz Crne Gore.

U odluci se navodi da Vlada zahtijeva od Odbora direktora da sazove vanrednu sjednicu Skupštine akcionara u roku od osam dana sa posebnim akcentom da se donese odluka o izboru novih članova Odbora direktora pomenutog preduzeća. 

Vlada zahtijeva i da se na skupštini donese odluka o razrješenju aktuelnih članova Odbora. 

Podsjetimo, protekle sedmice dva člana Odbora direktora Željezničkog prevoza podnijeli su ostavke.

Ostavke su uslijedile nakon što je ministar saobraćaja Filip Radulović dan ranije zatražio odgovornost zbog alarmantnog stanja u tom državnom preduzeću.

Radulović je, takođe, najavio smjenu borda direktora ŽPCG. Novi bord će, kako je rekao nakon sastanka sa menadžmentom te kompanije, preispitati odgovornost izvršne direktorice. Takođe je i najavio da će u februaru potpisati ugovor sa EBRD-om za kupovinu tri nova voza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније