Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.B. [ N1 ]

28. 02. 2024. 19:29 >> 19:29
Čitaj mi:

NAKON VIŠEMJESEČNOG RASTA

Bitkoin prešao 60.000 dolara

Vrijednost bitkoina prešla je 60.000 dolara prvi put od novembra 2021. godine, nakon višemjesečnog rasta koji se uglavnom pripisuje odobrenju 11 fondova da ulažu u tu kriptovalutu.

To je ostvarenje dugogodišnjeg cilja mnogih u kriptoindustriji i snažan podsticaj rastu cijene bitkoina i ostalih kriptovaluta, prenosi Index.hr.

Bitkoin je najviše vrijedio 2021. godine, kada mu je cijena iznosila 68.789 dolara.

Exchange Traded Fund (ETF) su fondovi namijenjeni malim ulagačima, a posao im je da prikupljaju mala ulaganja velikog broja investitora, čime oni stiču udio u fondu, a prikupljena sredstva fond dalje investira, najčešće u akcije.

Njima se trguje na berzi, što je prednost u odnosu na ostale fondove, a naplaćuju mnogo manje naknade u odnosu na ostale oblike investiranja. Regulisani su zakonom i smatra se da su relativno siguran oblik ulaganja.

Cijena bitkoina prešla je 60.000 dolara prvi put od 18. novembra 2021. godine.

Vodeća svjetska kriptovaluta porasla je za gotovo 16 odsto u posljednja tri dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније