Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.Lj.

22. 03. 2024. 09:47 >> 09:51

KOVAČEVIĆ

Isplata zarada u Institutu najvjerovatnije u narednih mjesec dana

Zaposlenima u Institutu “Dr Simo Milošević“ trebalo bi u narednih mjesec dana da budu isplaćene zarade koje im kasne već tri mjeseca, kazao je direktor Instituta“DR Simo Milošević“ Zoran Kovačević. On je objasnio da to zavisi od dinamike plana za spas Instituta koji je juče usvojila Vlada, kao i od dodatnih mjera koje bi to mogle da ubrzaju.

Radnici Instituta do ovog trenutka nijesu primili tri plate.

„Dinamika zavisi od izrade plana i mogućnosti da se sprovede dio drugih mjera koje bi pomogle da se taj procesu ubrza. Uglavnom to je period do mjesec dana kako su nam kazali iz predstavnici komisije kada su prošli put bili u institutu“, kazao je Kova.

Dug Instituta je nešto više od 25 miliona, država će pomoći sa 10 miliona, što je dio plana za spas Instituta.

 „Taj plan podrazimijeva više koraka. Jedan od tih koraka je ta pomoć od 10 miliona. Ako uđemo u sadržaj duga, vidjećemo da je on prema različitim titularima u vlasništvu države, počevši od Poreske uprave, Opštine HN, EPCG koji su do sada pokazivali razumijevanje u smislu reprograma“, objašnjava on.

Dio dugova koji je teži za reprogramiranje je onaj prema Jugobanci u iznosu od preko sedam miliona koji mora biti realizovan iz pomoći, kao i tužbe zaposlenih, dobavljača i drugih povjerilaca.

„Mislim da ćemo uspostaviti dinamiku koja je potrebna za normalno poslovanje“, rekao je on.

Istakao je da već od naredne godine možemo očekivati povratak Norvežana u Institut ukoliko se stabilizuje poslovanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније