Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

24. 09. 2014. 11:49 >> 12:10
3

ĆATOVIĆ O JUGOPETROLU

Trudimo se da spriječimo preseljenje

Gradonačelnica Kotora Maja Ćatović kazala je da će preduzeti sve da se spriječi preseljenje kotorskog Jugopetrola u Podgoricu.

 

Komentarišući medijske navode da će kotorsko preduzeće biti preseljeno u poslovni centar Milenijum, nikšićkog biznismena Miodraga Dake Davidovića sa kojim je dogovorena razmjena imovine, Ćatović je rekao da je riječ o privatnom preduzeću ko je to postalo još 2002.godine.

Istakla je da će još jednom pokušati da zaustavi preseljenje kompanije.

„Preduzimamo sve da spriječimo preseljenje ove firme u Podgoricu. To bi značilo da bi oko dvije stotine naših sugrađana ostalo bez posla ili veći dio njih. Smatram da je razlog za preseljenje koje navodi izvršni direktor Jugopetrola, Ioannisa Geroulanosa, nedovoljno ubjedljiv, a u toku su i pregovori sa predstavnicima Ministarstva ekonomije“, rekla je Ćatović za Radio Kotor.

Ona je najavila i početak rekonstrukcije zgrade „Jugooceanije".

„Zgrada će biti pretvorena u hotel, a investitor je 'Dukljanski vrtovi'. Kako nam je obećano, radovi će početi krajem ove godine, a trebali bi biti završeni do početka naredne ljetnje turističke sezone“, najavila je Ćatović.
Projekat izgradnje žičare do tvrđave Sveti Ivan jedan je od onih koji je obilježio njen desetogodišnji mandat na mjestu predsjednice opštine.

„Slušajući preporuke Zavoda za zaštitu spomenika kulture Kotor rečeno nam je bilo da je poželjeno da se izgradi lift i projekat je tada urađen. Promjenom strukture uprave u Zavodu, kasnije je preporučeno da se ipak može izgraditi i žičara. U tom smislu, angažovali smo austrijsku firmu koja će uraditi idejni projekat za žičaru i utvrditi najbolju poziciju za njenu izgradnju, a period završetka bio bi pola godine. Naša ideja je da adekvatno valorizujemo bedeme, te da što prije postanu dostupni posjetiocima", obrazložila je Ćatović.

Kazala je kako vjeruje da će Kotor u narednom periodu dobiti status grada, koji već odavno zaslužuje.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније