Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

27. 02. 2015. 16:59 >> 16:54

SPRIJEČITI OPTEREĆIVANJE PRIVREDNIKA

Preispitati fiskalitete na lokalnom nivou

Fiskalitete na lokalnom nivou treba preispitati tako da ako već ne postoji prostor za njihovo smanjivanje, ne treba ih povećavati, u cilju sprečavanja daljeg opterećivanja privrednika u Žabljaku, ocijenjeno je na sastanku predstavnika Unije poslodavaca (UPCG) i lokalne samouprave.

Sastanak predstavnika UPCG i lokalne samouprave održan je u četvrtak u prostorijama Opštine Žabljak, koji je jedan u nizu koje je UPCG u prethodnom periodu održala sa predstavnicima drugih opština.

U saopštenju UPCG i Kabineta predsjednika Opštine Žabljak navodi se da su, u veoma otvorenoj diskusiji, učesnici analizirali fiskalitete na lokalnom nivou, mogućnosti za otpočinjanje, razvoj biznisa i ulaganje i saradnju Opštine sa Unijom i lokalnim privrednicima.

„Jedna od preporuka predstavnika UPCG je i postojanje lokalnog socijalnog savjeta, sa glavnom ulogom razmatranja predloženih opštinskih odluka, prije njihovih usvajanja, sa aspekta ekonomskih činioca poslovanja, koje diktiraju uslove života i rada na opštinskim područjima. Takođe, pored teške finansijske situacije sa kojom se suočava Opština, potvrđena je spremnost njenih predstavnika da izađu u susret privrednicima pred njihovim realnim zahtjevima”, navodi se u saopštenju.

Učesnici sastanka su bili iz UPCG generalni sekretar Suzana Radulović, šef sektora za pravna pitanja, Rumica Kostić, šef sektora za međunarodne odnose i projekte, Jelena Ognjenović, projekt menadžer, Mirza Mulešković i vlasnik hotela Javor, kao član UPCG, Milenko Stijepović.

Sastanku su ispred Opštine Žabljak priusustvovali predsjednik Opštine Veselin Vukićević, potpredsjednik Vasilije Jakšić, sekretar Sekretarijata za uređenje prostora, zaštitu životne sredine i komunalno stambene poslove Sava Zeković, sekretar Sekretarijata za finansije i ekonomski razvoj, Jelena Bojović i šef kabineta predsjednika, Gorica Vuković.

UPCG će biti dostavljen pregled svih fiskaliteta, kako bi sačinila analizu i sagledavanje opštinskih nameta, koja će, između ostalog, služiti za lakši uvid u stanje poslovnog ambijenta i povoljnosti investiranja u pojedinim opštinama.

„Takođe, dogovoreno je da će UPCG u okviru saradnje sa međunarodnim organizacijama, u sklopu aktivnosti koje to omogućavaju, posebno u dijelu organizovanja i učešća u biznis forumima, promovisati turističke potencijale Žabljaka, kako bi i na taj način pomogli privlačenju stranih investitora u cilju ekonomskog osnaživanja Žabljaka”, zaključuje se u saopštenju.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније