Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ Objavio: O.Z. ]

24. 03. 2017. 14:50 >> 14:25
1

INICIJATIVA SDP-a

Siti kvartu potrebni vrtić, škola i ambulanta

Socijaldemokratska partija (SDP) uputiće Glavnom gradu inicijativu za izgradnju vrtića, osnovne škole i ambulante u podgoričkom naselju Siti kvart.

Na konferenciji za medije na jednom od platoa Siti kvarta, predsjednik Foruma mladih SDP-a Glavnog grada je saopštio da je inicijativu do sada potpisalo preko 320 stanovnika tog naselja.

"Mladi SDP su prikupljene potpise dostavili Odboru Glavnog grada, odakle će inicijativa biti upućena lokalnoj samoupravi. Inicijativa ima za cilj da skerene pažnju i uputi apel, kako nadležnima tako i gradonačelniku kao nosiocu vlasti, da građaniSiti kvarta nijesu spremni na kompromis kada su u pitanju elementarni uslovi za pristojan život", kazao je Damjanović.

Odbornica SDP-a u Skupštini Glavnog grada, Jadranka Vojinović, istakla je da nedostatak školkih i predškolkih ustanova nije samo problem Siti kvarta.

"Problematika nedostatka vrtića, osnovnih škola i ambulanti nije samo problem City Kvarta, već je i problematika sveukupnog pristupa politici lokalnih vlasti, preciznije rečeno neodgovornog pristupa. Mi danas u gradu imamo prebukirane škole, koje rade čak i u pet smjena, imamo vrtiće u kojima ne mogu da budu smještena djeca iz drugih djelova grada. Trenutno u urbanističkim planovima imamo planiranih 14 osnovnih škola na području Glavnog grada, od kojih su radovi otpočeti samo na jednoj, u Gradskoj Opštini Golubovci", kazala je Vojinović.

Ona je saopštila da je na području Glavnog grada priliv stanovnika na godišnjem nivou 3.500, što bi, kako je istakla morala pratiti i izgradnja adekvatne infrastrukture.

"Iinicijativu su pokrenuli stanovnici Siti kvarta, a SDP je kao odgovorna partija pružila podšku građanima kako bi se prikupio adekvatan broj potpisa", naglasila je Vojinović.

Član Odbora SDP Glavnog grada, Miloš Vukčević, inače stanovnik Siti kvarta, rekao je da kao otac dvoje djece, u naselju bez vrtića, škole i ambulante, najbolje zna koliko je ova inicijativa značajna za stanovnike Siti kvarta, pa i šire, računajući i naselje iza šoping centra Delta siti, gdje je sveukupno izgrađeno preko trideset zgrada, i da je tako ubrzanu izgradnju tog dijela grada morala pratiti i izgradnja vrtića, škole i doma zdravlja.

"Kada su stanovnici City Kvarta kupovali stanove bilo im je obećano, a i postoji ucrtano u urbanističkim planovima, da će biti izgrađeni vrtić, osnovna škola i dom zdravlja. Međutim, to je izostalo, pa ovim putem apelujem i na gradsku vlast, i na Ministarstvo prosvjete da prihvate ovu inicijativu, kako bi se što skorije krenulo u realizaciju navedenih objekata", poručio je Vukčević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније