Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ Objavio: O.Z. ]

25. 11. 2017. 11:45 >> 11:18

VRIJEDNA DONACIJA

Dvije Brajeve mašine Resursnom centru

Na donatorskoj večeri 24. novembra u Hotelu „Centre Ville“ u Podgorici, Rotari klub Podgorica prikupio je novac za kupovinu mobilne Brajeve mašine za potrebe obrazovanja djece bez ostatka vida u Javnoj ustanovi Resursni centar za djecu i mlade "Podgorica". Akciju je podržala i Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) donirajući sredstva za kupovinu još jedne mobilne Brajeve mašine.

Iz Rotari kluba Podgorica su podsjetili da se u Resursnom centru školuju djeca u osnovnoj i srednjoj školi, a realizuje se i poseban program za djecu sa kombinovanim smetnjama. Pored toga ova obrazovna ustanova pruža svu potrebnu podršku djeci sa smetnjama koja su uključena u redovni sistem obrazovanja, njihovim roditeljima i nastavnicima. Na taj način Resursni centar podstiče i daje kvalitet procesu inkluzije.

"Najljepši poklon donatorima bio je prigodan muzički program koji su priredili učenici muzičke škole „Vasa Pavić“ iz Podgorice, gdje muzičko obrazovanje stiču i djeca iz Resursnog centra. Za ovu priliku, direktorka muzičke škole, Zoja Đurović je pažljivo odabrala taktove muzike za malene đake. Publika je nagradila ove posvećene muzičare zasluženim aplauzom", saopšteno je iz Rotari kluba Podgorica.

Predsjednica Rotari kluba Podgorica, Milena Durutović, izrazila svoje zadovoljstvo što je velika sala Centre Ville bila mala da primi sve one koji su te večeri hteli da daju svoj doprinos ovoj akciji.

"Živimo u vremenu u kome je neophodno osluškivati potrebe drugih, što predstavlja i potrebu, ali i obavezu nekih od nas. Rotari zajednica ima upravo tu ulogu, danas mnogo više nego ranije, smatra Durutović. Rotary klub Podgorica daje podršku i prati potrebe Resursniog centra u kontinuitetu već dvadeset godina, u želji da potrebe ove obrazovne ustanove učini javnim i prepoznatim u društvu, kako bi se djeci koja se školuju u ovoj ustanovi omogućili što bolji uslovi za kvalitetno obrazovanje", naglasila je Durutović.

U ime Resursnog centra Podgorica na donaciji se zahvalila pedagog ove ustanove, Irena Bogićević.

"Rotari klub Podgorica nastaviće sa realizacijom humanitarnih aktivnosti i u budućnosti. Naredna godina je jubilarna, slavi se 20 godina rotarijanstva u Crnoj Gori i tim povodom biće uprličeno niz aktivnosti", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније