Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Objavio: F.R.

19. 01. 2018. 19:02 >> 18:29

PODGORICA

Za Dnevni centar 188.420 eura

Glavni grad je za ovu godinu opredijelio 188.420 eura za budžet Javne ustanove Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Budžetom je, između ostalog, obezbijeđena nabavka opreme za asistivnu tehnologiju koja bi poboljšala kvalitet rada sa djecom i omladinom sa smetnjama u razvoju.

"Jedan od noviteta koji je planiran u predstojećem periodu je adaptacija jednog dijela dvorišta u smislu stvaranja što podsticajnijeg okruženja za korisnike i uslova za obavljanje radno okupacionih i rekreativnih aktivnosti u dvorištu s obzirom na veliki broj sunčanih dana u godini. Neke od ideja se odnose na pravljenje senzornih staza i senzornog vrta, manjih botaničkih bašta, drvenog ljetnikovca u kojem bi se mogao realizovati jedan dio radno okupacionih aktivnosti. Takođe, za ovu godinu se planira u redovne aktivnosti uvrstiti i plivanje", saopštili su iz Glavnog grada.

Objasnili su da će plivanje biti organizovano dva puta sedmično uz stručan nadzor, koji će korisnicima omogućiti bolju koordinaciju, jačanje mišića i povećanje njihove samostalnosti (fizička aktivnost, spretnost, interakcija sa drugim osobama), što vodi povećanju samopuzdanja.

"Jedna od veoma značajnih aktivnosti koja se realizuje u dnevnom centru je radno okupaciona terapija koja ima za cilj razvoj motivacije, znanja, vještine i navika vezanih za rad, kao i uživanje u procesu i rezultatima rada. S obzirom na afinitete korisnika, tokom 2018. planirana je realizacija tri oblika radno okupacionih tretmana: izrada jednostavnih i ukrasnih predmeta, ovladavanje osnovnim vještinama kuvanja i organizovanje radionica usmjerenih na uređenje i održavanje dvorišta", saopšteno je iz Glavnog grada.

Svrha Dnevnog centra je unapređenje kvaliteta života djece i omladine sa smetnjama u razvoju u vlastitoj socijalnoj sredini kroz održavanje i razvijanje socijalnih, psiholoških i fizičkih funkcija i vještina, kako bi se u što većoj mjeri osposobili za samostalan život.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније