Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ Mreža TVCG ]

17. 11. 2023. 07:02 >> 09:34
1

TRAŽE REAKCIJU

Most na Širaliji crna tačka, mještani strahuju od nove nesreće

Most na potoku Širalija na putu Drezga-Đurkovići već dvije godine nije u funkciji, a mještani Pipera strahuju da će na ovoj dionici puta ponovo doći do saobraćajne nesreće.

Most preko Širalije na putu Drezga - Đurkovići, u Piperima, ispod Liške glavice srušio se u septembru. 

Ovaj most ostao je još prošle godine bez dijela oslonca koji je tada odnijela bujica, a za više od 10 mjeseci postavljen je samo saobraćajni znak da se ne smije preko mosta.

Mještanin Mijo Nikolić u emisiji "Mreža" podsjetio je da problem oko mosta traje već dvije godine. 

"Ljudi se na svaki mogući način dovijaju da prođu uz veliki rizik. A pitanje je dana kad ćemo ponovo imati još jednu nesreću", kazao je on. 

Nikolić je pomenuo da obrušeni most pravi probleme i djeci koja idu u obližnju školu.

"Školski kombi koji prevozi djecu kruži po 10-15 kilometara. Roditelji djece koji se usude da prođu preko mosta mnogo rizikuju", dodao je on. 

Gradnja novog mosta preko Širalije trebala je da počne početkom novembra, međutim iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice saopštili su da će zbog vremenskih neprilika radovi kasniti. 

"Ne znam šta se čeka, a osim toga, još nisam vidio da se mostovi grade u novembru", kazao je Nikolić. 

Nikolićev komšija Ratko Zečević takođe navodi da mu nefunkcionalnost mosta stvara brojne probleme.

"Da bih obavio jednu obavezu iz svoje svakodnevnice, moram da idem okolo preko Zete i pređem 20 kilometara da bih obavio samo jednu stvar. Kod nas važi staro pravilo strpljen-spašen, ali koliko će ovaj most biti strpljiv, to ne znam. Pitanje je dana kad će se sve ovo obrušiti", zaključio je Zečević. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније