Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 04. 2013. 08:07 >> 09:25
6

OŠTRO

Koprivica: Ukinuti SDP

Opozicija i civilni sektor kritikovali su juče odluku Vlade da ekspresno odbaci zahtjeve sa građanskog protesta, koji se odnose na poništavanje rezultata predsjedničkih izbora zbog brojnih neregularnosti i krađe.

Na meti kritike posebno se našla Socijaldemokratska partija, čiji su ministri, glasajući za ovakvu vladinu odluku, stali u odbranu izbornog rezultata kandidata Demokratske partije socijalista Filipa Vujanovića, čiju su kandidaturu smatrali neustavnom, piše Dan.

Iz Socijalističke narodne partije je ocijenjeno da je vladina odluka da olako odbaci zahtjeve sa građanskog protesta suprotna stavovima Evropske unije.

„Dok šef odjeljenja za Crnu Goru Generalnog direktorata za proširenje pri Evropskoj komisiji Dirk Lange iznosi zvaničan stav da opozicija može u svakom trenutku da traži poništenje izbora, ukazujući na brojne manjkavosti, „evropski orijentisana” Vlada glatko odbacuje zahtjev sa građanskog protesta. To pokazuje koliko je vlast u stvari u raskoraku sa evropskim tendencijama koje deklarativno iskazuje“, rekao je šef Medijskog centra SNP-a Dragan Koprivica, prenosi Dan.

Komentarišući to što su za ovakvu odluku Vlade glasali i ministri iz SDP-a, on je istakao da se „od odlaska Žarka Rakčevića sa funkcije predsjednika SDP-a može slobodno reći da ta partija predstavlja rak-ranu na političkom biću Crne Gore”.

„To je partija koja je do kraja umiješana u sve mahinacije DPS-a. Za DPS je SDP samo nužno zlo i ništa više.

On je ocijenio da se SDP bavi dvostrukim aršinima.

„SDP glumi demokratsku partiju ucjenjuju DPS i ostaju u vlasti, znajući mnoge manjkavosti većeg koalicionog partnera. SDP bi najbolje bilo ukinuti, jer kvari kompletnu političku scenu i bez njih bi Crna Gora bila mnogo časnija i krenula bi naprijed“, kazao je Koprivica.

Poslanik Pozitivne Crne Gore, Srđan Perić naveo je da je za njega odluka Vlade, da odbaci zahtjeve za poništavanje izbora, predvidiva.

„Nijesmo očekivali da Vlada kida granu na kojoj sjedi. Vlada ne želi da se odrekne mehanizama kontrole i manipulisanje nepravnilostima, koje omogućavaju kršenje narodne volje“, dodao je Perić.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније