Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Cdm.me ]

09. 10. 2015. 20:45 >> 09:31
2

VEŠOVIĆ PORUČIO

Sa policijom profesionalna saradnja

Zamjenik gradonačelnika Glavnog grada Časlav Vešović demantovao je spekulacije da šatori i bina, koji se zbog protesta nalaze na dijelu Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, nijesu uklonjeni zbog loših odnosa DPS-a i SDP-a.

"Od početka najave protesta sve gradske službe su apsolutno uspješno i profesionalno sarađivale sa Upravom policije. Tako da ne možemo govoriti niti o političkim razlikama, niti o pokušaju prebacivanja odgovornosti sa nivoa Glavnog grada na nivo države, niti u obrnutom smjeru", rekao je on za TV Vijesti.

Vešović je objasnio da je otvaranje Bulevara potreba građana koji su sve nezadovoljniji zbog gužvi u saobraćaju i dodatnih troškova.

"Prosto smo našim rješenjima ukazali na nužnost da glavna gradska saobraćajnica treba da služi za saobraćaj, a ne za igranje šaha, zumbe, pilatesa. Zato smo našim rješenjima naložili da se sklone nelegalni objekti i ni sa čim nijesmo ugrozili pravo na protest, ali na drugom dijelu, u parku, kod spomenika Kralja Nikole", tvrdi Vešović.

On je rekao da najave iz DF-a da oni ne žele da ispoštuju niti odluke Glavnog grada niti države govore o njihovom poštovanju sistema, i o njihovom demokratskom kapacitetu.

"Naša komunalna inspekcija je u skladu sa tim rješenjima bila na licu mjesta i konstatovala je da nelegalni objekti nijesu uklonjeni, i tražila je asistenciju policije kako bi mogla da normalizuje saobraćaj u Glavnom gradu", rekao je Vešović.

Podsjetimo, nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova odbilo zahtjev Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Glavnog grada za pružanje asistencije za uklanjanje bine i šatora sa Bulevara Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici, Komunalna policija danas je najavila da će ponovo podnijeti zahtjev za asistenciju.

"Zahtjev još nije obnovljen, u skladu sa procedurama i internim pravilima Komunalna policija će obnoviti zahtjev prema Upravi policije kada se za to steknu uslovi", rekao je Vešović.

Na Bulevaru Svetog petra Cetinjskog od 27. septembra traju protesti DF-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније