Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 11. 2015. 15:54 >> 15:42
4

KRIVOKAPIĆ PORUČIO

Misija SDP-a da vrati slogu Crnoj Gori

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić kazao je da je misija te stranke da vrati slogu Crnoj Gori, te da SDP može da bude lider u građenju evropske Crne Gore.

Krivokapić je to saopštio u Budvi, gdje je održana izborna konvencija Opštinskog odbora SDP-a, kojoj je prisustvovalo 77 delegata i rukovodstvo partije.

Kako je saopšteno je SDP-a Na konvenciji je izabrano 30 članova Opštinskog odbora u koji će po funkciji ući još šest. Konvenciji je prisustvovalo i preko 40 gostiju, uključujući i goste iz lokalnih odbora partija u Budvi - Demos, URA, SNP, DF, LP, Demokrate i CDU.

“I kada smo se žestoko razlikovali oko osnovnih političkih pitanja, mi smo bili demokrate. Socijaldemokrate koji su pružali ruke, nije nam cilj bio da pobjeđujemo, da nekoga porazimo, cilj je bio da pobjedi Crna Gora u koju smo mi vjerovali u koju, nadam se, sada svi vjeruju da je prava Crna Gora. Iako smo bili sposobni da budemo lideri u državotvornim, i u reformskim i evroatlanskim integracijama, sposobni smo da budemo i lideri u građenju evropske Crne Gore”, istakao je Krivokapić.

Lider budvanskog SDP-a Mihailo Đurović kazao je da socijaldemokratama u prethodnih desetak godina nije bilo lako u Budvi.

“Upravljajući gradom u mjeri svoje političke snage trudili smo se da nađemo prve odgovore na tranzicione procese i pojave koje sa sobom nose. Smatramo da smo ostvarili mjerljive rezultate i uspjeli da spriječimo i ublažimo nekoliko ataka na javne resursa od naših partnera. Uspjeli smo da sačuvamo sebe i svoje pincipe kojima smo odani. Vjerujem da ćemo samo tako, kao odgovorni politički subjekti boreći se za narodne, ne isključivo za partijske interese, dati odlučan doprinos vraćanju povjerenja i dobrog imidža našeg gradu. Siguran sam da će poslije svih izazova SDP u Budvi biti jači, a dokaz da smo na pravom putu je i prepuna sala i odaziv članova na večerašnjoj konvenciji”, poručio je Đurović.

Potpredsjednica SDP-a Mirel Radić-Ljubisavljević istakla je da je za ukupan politički život Budve bilo veoma značajno što su u periodu želje za prodajom i rasprodajom imali jak socijaldemokratski glas i odgovor.

„Te da smo na taj način uspjeli sačuvati značajne razvojne resurse u tom gradu“, zaključila je Radić-Ljubisavljević.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније