Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 12. 2015. 17:24 >> 17:11
1

ZAKON O BUDŽETU

LP: NVO sektoru neophodna veća sredstva

Poslanik Liberalne partije u Skupštini Crne Gore, Andrija Popović, podnio je amandman na Prijedlog Zakona o budžetu Crne Gore za 2016. godinu. Amandman se odnosi na uvećanje sredstava predviđenih za raspodjelu nevladinim organizacijama.

"Doprinos civilnog sektora demokratizaciji Crne Gore, uspostavljanju države vladavine prava ali i stalnoj borbi za osnovne građanske i ljudske slobode, nemjerljiv je i od presudnog značaja za zdrav razvoj našeg društva. Ova uloga presudna je i u evropskim i evroatlanskim integracijama koje su najznačajniji prioritet Crne Gore", saopšteno je iz Liberalne partije.

Liberali smatraju da treba izdvijiti više novca za nevladin sektor.

"Shvatajući važnost nezavisnog djelovanja NVO, jasno je da se izuzetno skromna predviđena budžetska sredstva za 2016.godinu, u iznosu od 90 hiljada eura, za raspodjelu nevladinim organizacijama trebaju povećati za 110 hiljada eura, kako bi se bar u minimalnoj mjeri mogli finansirali projekti i programi nevladinih organizacija", ističe se u saopštenju.

Amandman Liberalne partije predviđa i da se funkcionalna klasifikacija 40120- Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama uvećava za 110 hiljada eura, a istovremeno da se umanji izdatak za istu tu sumu iz ekonomske klasifikacije 4710- Tekuća budžetska rezerva.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније