Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 01. 2016. 11:55 >> 11:49
1

IZ DNP-a PORUČILI

Vlast u BP hvalospjevima krije probleme

Lokalna uprava u Bijelom Polju se ne može pohvaliti rezultatima u prethodnoj godini, jer nije preduzela ništa konkretno da popravi životni standard građana, smatra predsjednik OO Demokratske narodne partije (DNP) u tom gradu Svetislav Perišić.

"Bez novih radnih mjesta, uz permanentan rast nezaposlenosti, uz alarmantnu stopu iseljavanja, od šezdeset hiljada stanovnika, koliko je imalo početkom devedesetih godina, Bijelo Polje danas tavori sa svega četrdeset pet hiljada žitelja", kazao je Perišić.

Kako je istakao, takvo stanje je posljedica dvoipodecenijske vladavine DPS-a u tom gradu, partije, koju DNP označava kao glavnog krivca za tešku socioekonomsku situaciju u Bijelom Polju. 

"Hvalospjevi lokalne vlasti o realizaciji navodnih projekata krajnje su providni, u cilju prikrivanja gorućih problema s kojima se Bjelopoljci susreću, a ti problemi su već godinama za lokalnu vlast nerješivi. I Vlada Crne Gore odavno je zaboravila na ovu Opštinu i njene građane, a premijer Bjelopoljce doživljava isključivo kao provincijsku glasačku mašineriju. To je uostalom ovih dana i potvrdio izjavama o doprinosu građana Bijelog Polja takozvanim važnim državnim projektima, a i sam dobro zna da mu je podrška iz Bijelog Polja dolazila uglavnom kao posljedica ucjena, pritisaka i izborne krađe", saošpštio je Perišić. 

On smatra da je" degutantna  premijerova zahvalnost za navodni doprinos građana Bijelog Polja NATO-integracijama".

"Zato mu poručujemo da je podrška Bijelog Polja učlanjenju Crne Gore u NATO još manja od podrške na nivou države. A i premijer dobro zna da po relevantnim istraživanjima nikad nije prelazila ni trideset pet posto. Bijelo Polje je oduvijek bilo slobodarski grad, koji je davao doprinos borbi protiv okupatora, a o tome svjedoči i Dan oslobođenja kao svijetli istorijski datum", naglasio je Perišić.

Kako je rekao, DNP ostaje u čvrstom uvjerenju da će se tek smjenom ove vlasti učiniti nešto konkretno dobro i za Bijelo Polje i njegove građane i da će taj, kako smatra Perišić,  od strane režima zaboravljeni grad tek tad krenuti putem pravog ekomomskog oporavka i prosperiteta.

"Uz to, bez pompeznih, ispraznih hvalisanja kakva je i ovog puta dala lokalna vlast u Bijelom Polju, u pokušaju lakiranja grube svakodnevice", saopštio je.

    

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније