Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 03. 2016. 12:19 >> 15:51
18

REAGOVAO SDP

DPS najavljuje politički progon

Socijaldemokratska partija (SDP) upozorila je domaću i međunarodnu javnost na političke obračune koji se ovih dana najavljuju kroz nezakonita razrješenja u državnoj administraciji.

 

Iz partije Ranka Krivokapića saopštili su da se "u medijima, koji služe kao fabrike laži DPS-a, slavodobitno, u totalitarnom duhu političkih čistki, najavljuje, iz političkih motiva odmazda prema ljudima zaposlenim u administraciji".

Komentarišući medijske napise u današnjoj štampi, iz SDP-a ocjenjuju da se naslovom "Imperija uzvraća udarac" nesvjesno priznaje da je Crna Gora i po njima postala privatno vlasništvo.

"Da su pogledali najgledaniji nastavak tog filma svih vremena, znali bi da je 'Buđenje sile' - naroda, sudbina i kraj te imperije. Podsjećamo da je Evropska unija prije nekoliko godina protestovala zbog premijerovih pokušaja da vrši pritisak na državnu administraciju. Upozoravamo sve one koji pribjegnu ovakvom pravno-političkom nasilju da će uz krivičnu prijavu biti predati nadležnom Tužlaštvu, dok ćemo sve važne međunarodne adrese obavijestiti o rušenju pravnog sistema i principa profesionalne i depolitizovane administracije", saopšteno je iz SDP-a.

Jedna od, kako kažu, najava pravnog nasilja dolazi iz Ministarstva saobraćaja.

"Od strane ministra zbog koga je za Budžet Crne Gore nastupila šteta od 8, 5 miliona eura u aferi 'Limenka'. Taj ministar, umjesto da podnese političku odgovornost zbog milionske štete koju je nanio građanima Crne Gore, najavljuje nezakonita otpuštanja dijela svoje administracije. SDP je uvjeren da je sve ovo samo uvertira i priprema ambijenta za izborne krađe koje DPS planira da sprovede instrumentima pritisaka na zaposlene u državnoj administraciji i svim drugim nezakonitim metodama, koje su kroz aferu 'Snimak' opisane i u izvještajima Evropske komisije. Ukoliko misle da će ima ovakve i slične prljave rabote zarad opstanka na vlasti po svaku cijenu tako glatko proći i biti prećutane i dozvoljene u susret izborima, brzo će se uvjeriti da su bili u teškoj zabludi", saopšteno je iz SDP-a.

 

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније