Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 04. 2016. 16:56 >> 22:06
16

SDP ODGOVORIO

"Đukanović opsjednut SDP-om"

Gotovo patološka opsjednutost Mila Đukanovića SDP-om i Rankom Krivokapićem u krupnoj je suprotnosti sa procjenama našeg političkog značaja koje svakodnevno saopštava, saopšteno je iz Sociojaldemokratske partije.

Podsjetimo, premijer Milo Đukanović je ocijenio da predsjednik parlamenta, Ranko Krivokapić, na tragikomičan način pokušava da odbrani svoju poziciju i privilegiju koja mu više ne pripada, te da je SDP danas nevažan na crnogorskoj političkoj sceni.

"Pored opsjednutosti sopstvenim „biznisom“ i gomilanjem tranzicionog bogatstva, razumijemo i njegovu opsjednutost partijom koju, i pored svih prljavih i podzemnih pokušaja, nije uspio da sruši i uništi na način kako je uništio mnoge prije nas. To je isti način na koji je učestvovao u sramnoj politici etničkog čišćenja i punjenja Karadžićevih i Mladićevih tenkova kako bi, kako je rekao, bio „zadovoljan teritorijama koje tamo držimo“. To je isti način na koji je poharao crnogorsku ekonomiju i napunio džepove svojih privatizatora i najbližeg okruženja", navode iz te partije.

U SDP-u tvrde da upravo Đukanović, umjesto što proziva, "treba da podnese ostavku što je, kako smo juče u Kolašinu saznali, častio svoje tajkune sa 400 miliona narodnog novca iz državne kase -poreskog duga".

"Od toga se moglo napraviti desetak kliničkih centara i desetine bolnica. No zato je doveo zdravlje ovog naroda na zadnje mjesto u Evropi. Ima li veće tragedije kad jedna država ne može liječiti valjano svoje građane - kad je sat ljekara, plaćen manje od sata rada kućnih pomoćnica njegovih tajkuna. O odbrani stolice govori čovjek koji krade poslanike kako bi kako tako skrpio svoju stolicu koja stoji na dvije noge. O odbrani stolice govori čovjek koji je po ocjeni i domaće i međunarodne javnosti zarobio državu. O odbrani stolice govori čovjek koji je postao taoc vlasti bez koje ne može zamisliti ni dan svog življenja. Čovjek koji je promijenio 4 države i nekoliko gospodara, koji je mijenjao i nacije i ideologije, a pri tom sve vrijeme ostajao na fotelji je posljednji, ne samo u Crnoj Gori i Evropi, već i šire globalno, zajedno sa Mugabeom, koji može o tome govoriti", kažu u toj partiji.

Iz SDP-a poručuju "da je dobro je što se samovlašću bliži kraj, jer samovlašću nema mjesta u EU i NATO. Sa samovlašćem Đukanović, kako kažu, može kod pomenutog Mugabea ili na panamske of šor destinacije sa kojih on i njegovi privatizatori cijede crnogorske ekonomiju".

 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније