Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Vukoman Kljajević

04. 03. 2016. 19:35 >> 21:20
5

JEDNOGLASNO

BP: DPS raskinuo koaliciju sa SDP-om

Demokratska partija socijalista (DPS) raskinula je koaliciju sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) u Bijelom Polju.

Odluka je donijeta jednoglasno na sjednici opštinskog odbora.

Predsjednik bjelopoljskog DPS-a, Abaz Kujović, kazao je da nova politička situacija neće uticati na funkcionisanje lokalne samouprave, te da se neće odraziti na političku stabilnost.

Kadrove SDP-a koji su na osnovu koalicionog sporazuma zauzimali određene funkcije, po potrebi će zamijeniti kadrovi DPS-a, pojasnio je Kujović.

"U pitanju su četiri mjesta i to potpredsjednik Opštine, direktor Centra za kulturu, šef Službe zajedničkih poslova i sekretar Skupštine opštine. Kada smo napravili koaliciju sa SDP-om, oni su u lokalnom parlamentu imali pet mandata, a mi 19. U SDP-u je došlo do podjele na Socijaldemokrate i Socijaldemokratsku partiju. SDP sada ima tri odbornika, a SD dva. Sa tom strankom smo bili u koaliciji 18 godina i postigli značajne rezultate za Bijelo Polje", istakao je Kujović.

DPS u lokalnom parlamentu sa Bošnjačkom strankom ima većinu i bez SDP-a.

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније