Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: O.Z. [ Mina ]

17. 06. 2016. 18:16 >> 18:00

DANILOVIĆ-VITINIG

Institucionalna saradnja ključ uspjeha reformi

Dobra institucionalna saradnja ključ je uspjeha u borbi protiv organizovanog kriminala i sveukupnog sprovođenja reformi u crnogorskom društvu, ocijenio je ambasador Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Ijan Viting na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova, Goranom Danilovićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Viting je, u tom kontekstu, pohvalio saradnju Uprave policije, MUP-a i britanskih institucija za sprovođenje zakona i ostvarivanje značajnih rezultata u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, prije svega sprečavanja šverca cigareta.

Viting je ocijenio pozitivnom reakciju MUP-a i Uprave policije povodom rješavanja situacije u Kotoru, a posebno značajnim ocijenjena je prošlonedjeljna uspješna komunikacija tim povodom koja je značila turističkoj privredi odnosno državljanima evropskih zemalja koji posjećuju Boku i Crnu Goru.

„Viting je kazao i da su takve poruke i komunikacija od ministra, Ministarstva i Vlade Crne Gore značajne za javnost, dalju posjetu turista Crnoj Gori kojih, posredstvom putničkih brodova, na hiljade dolazi upravo u Kotor“, kaže se u saopštenju.

Danilović je istakao posvećenost službi rješavanju tog pitanja, posebno kroz tijesnu saradnju policije i tužilaštva, od kojih se očekuju konkretni rezultati.

On je dodao da je na putu ka Evropskoj uniji, osim vladavine prava, jako važna reforma javne uprave.

„Da bi ona mogla da bude pravovremena i efikasna, ministar je ocijenio da je potrebno oformiti novo ministarstvo za državnu upravu, što je ocijenjeno pozitivnim“, navodi se u saopštenju.

Viting je istakao da je Ujedinjeno kraljevstvo preko Britanskog savjeta u Crnoj Gori zainteresovano da pomogne tu reformu, jačanje administrativnih kapaciteta i podizanje nivoa ličnih vještina državnih službenika.

„Određene aktivnosti na tom planu su pokrenute, ali je zajednički ocijenjeno da postoji prostor za dalje jačanje u unaprjeđenje saradnje na ovom planu“, saopšteno je iz Ministarstva.

Dodaje se da je Danilović Vitinga upoznao sa aktivnostima koje se sprovode na kontroli izbornog procesa.

On je za početak naredne nedjelje najavio formiranje Koordinacionog tima za praćenje sprovođenja izbornog zakonodavstva u dijelu nadležnosti MUP-a i nove Komisije za praćenje postupanja nadleţnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније