Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: O.Z.

07. 07. 2016. 14:58 >> 14:42

"NE PRIMJENJUJE SE ZAKON"

SDP: Andrijevica u vanrednom stanju od 2013.

Opštinski odbor SDP Andrijevica poručio je da vlast u tom gradu izbjegava primjenu zakona, pošto se na čelu javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač Opština, od 2013. nalaze direktori u stanju "vršioca dužnosti".

"O samovolji i birokratizaciji lokalnih vlastodržaca suvišno je govoriti. Tome u prilog ide i situacija koja se dešava sa javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Opština Andrijevica i čiji se direktori, inače partijski operativci, od konstituisanja vlasti, od 2013, nalaze u stanju „vršioca dužnosti“. Bez zakonski izabranih rukovodioca su sljedeće javne ustanove i preduzeća: JU “Centar za kulturu – Mihailo Lalić”, JP “Preduzeće za stambenu i komunalnu djelatnost”, Javni lokalni emiter "Radio Andrijevica" i "Vodovod i kanalizacija - Andrijevica"", saopšteno je iz OO SDP Andrijevica.

Kazali su da, sudeći po tome, lokalna samouprava ne funkcioniše kako bi trebalo i u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, čim su, kako su naveli, javne ustanove i preduzeća čiji je osnivač Opština, u stanju "vršioca dužnosti", pravnog instituta koje crnogorsko zakonodavstvo ne poznaje.

Sudeći po ovim indikatorima, lokalna samouprava ne funkcioniše kako bi trebalo i u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, čim su javne ustanove i preduzeća čiji je osnivač Opština, u stanju „vršioca dužnosti“ – pravnog instituta, koje crnogorsko zakonodavstvo ne poznaje.

"Druga mogućnost objašnjenja za još jedan u nizu „fenomena“ u andrijevičkoj Opštini jeste i ta da DPS - lokalni vlastodršci, svoje partijske poslušnike i terenske operativce drže na "uzici", i ako zakažu na terenu, i postanu neposlušni iste mogu lako i bez ikakvog problema razriješiti, i imenovati nove. Kako su građani Andrijevice neupućeni u zloupotrebe i politički fingirane poteze lokalne samouprave koji vrijeđaju zdrav razum, i koji su zbog neodgovornosti dovedeni na prosijački štap, smatramo da je naša moralna i politička obaveza da upoznamo javnost sa svim malverzacijama i zloupotrebama koje DPS svjesno čini našim građanima", navodi se u saopštenju.

OO SDP Andrijevica poziva nadležne iz lokalne samouprave da pokažu političku i moralnu odgovornost, i, kako poručuju, daju objašnjenje građanima zbog čega se svjesno izbjegava primjena zakona i rade protivzakonite stvari.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније