Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: D.Ž.

03. 08. 2016. 16:14 >> 15:55
1

REAGOVAO ĐELJOŠAJ

"Performans DPS-a, poslanici navodno ugroženi"

DPS-u je pametnije da dozvoli predsjedniku države da poštuje zakone i raspiše izbore za Tuzi za 16. oktobar, nego da organizuju “političke performanse o navodnoj ugroženosti”, poručio je poslanik Albanske alternative, Nik Đeljošaj.

Reagujući na izjavu predsjednika podgoričkog Odbora Demokratske partije socijalista (DPS), Vladana Vučelića, Đeljošaj poručuje da je Vučelić “prešao na lični nivo”.

“Prvo, neću učestvovati u političkom performansu DPS-a oko navodne ugroženosti poslanika. Mislim da oni nijesu lično ugroženi, jedino je ugrožena podrška DPS-u nakon glasanja protiv Malesije i to je činjenica, kao što je činjenica da Vi imate pravo na politički performans, ali morate poštovati da ne želimo da učestvujemo u tome. Drugo, za saradnju kao pripadnik manjina ću biti sa svima, na projektima koji se tiču zajedničkih programskih opredjeljenja. Dali smo podršku DPS-u za spoljnopolitičku politiku, integraciju u EU i NATO, pružili ruku saradnje i za domaće političke projekte. Za naše zahtjeve nijeste imali sluha niti smo dobilu podršku od DPS-a, to je istina, mi ꞌzaꞌ a Vi ꞌprotivꞌ, i to je Vaša odluka”, naveo je Đeljošaj u saopštenju upućenom Vučeliću.

Dodaje da je s poslanicima URA-e imao odličnu saradnju. “Korektni i pošsteni mladi političari, imali smo tehnički klub, na veliko zadovoljstvo funkcionisali smo odlično”, dodao je Đeljošaj.

Prokomentarisao je i slučaj Rječnika CANU. “Rječnik je finansirala Vlada, bili ste protiv da se prekine finansiranje CANU ukoliko se ne povuče Rječnik, izdavač Rječnika je CANU, a ne autorski tim”, saopštio je Đeljošaj.

Dodaje i da s SDP-om ima dobru saradnju.

“Imaćemo je i dalje, politički protivnik DPS-a nije po automatizmu i moj, ako ste navikli na takve predstavnike manjina, shvatili ste da postoje i drugačiji, a što je još važnije o većini političkih odluka imaju izvrsnu komunikaciju i podudarnost u stavovima s našim najznačajnjijim međunarodnim partnerima”, naveo je Đeljošaj u reagovanju.

Kako dodaje, DPS ponavlja da opština Tuzi nije problem, a glasa protiv.

“Zato kažem - s riječi na djelo. Ponavljam, ako je tako, da potpišemo zahtjev za vanrednu sjednicu Skupštine Crne Gore i glasamo za ovo što kažete da za Vas nije problem i da podržavate. Za rješenje koje je izglasano u decembru, a koje odbijate da sprovedete u djelo, nije glasao nijedan autentični predstavnik Albanaca, ovo je činjenica i istina. Ja nijesam zaboravio da sam učestvovao na razgovorima oko opštine, nijesam zaboravio koji su mi bili zahtjevi, pošto ih nijeste ispunili, nijesu dali podršku odbornici Albanske alternative ovakvom rješenju i ponoviću - glasao sam protiv predloženog rješenja u Skupštini, raditi i prihvatiti su dvije različite riječi i radnje. I na kraju, drago mi je da ste počeli i javno da saopštavate da Vam je više po volji Bardhi nego ja. To sam znao, ali drago mi je da su to čuli i građani od Vas. Navikli ste s predstavnicima naroda koji misle za Vas, a ne za svoj narod, privikavajte se da su to prošla vremena”, dodaje Đeljošaj.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније