Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

07. 08. 2016. 14:55 >> 14:35

BUDVA

Cdu: Graditi, ali konsultovati struku

Izborna lista "Cdu i građani: Volimo Budvu!" principijelno podržava svaki projekat i namjeru da se Budva učini modernijim i funkcionalnijim gradom, bez ulaženja u motive onih koji pokreću ovu priču u sred predizborne kampanje, saopštili su iz te partije povodom najava budvanskog rukovodstva da će biti izgrađen novi kružni tok u centru grada. Ne slažući se s lokacijom, iz Cdu-a poručuju kako očekuju da se uključi struka u konačno definisanje lokacije.

"Iskreno smo opredijeljeni da podržimo sve što je dobro za naš grad i opštinu, ko god da to predlaže i planira. Takođe, u interesu je svih naših građana da bude novih dobrih projekata i njihovih uspješnih realizacija", saopštio je predsjednik Opštinskog odbora Cdu Budva Miodrag Čučka.

On kaže da Cdu ima prigovor koji se tiče same lokacije planiranog kružnog toka. Kružni tok se ne pravi primarno da bi se uljepšao grad, nego iz potrebe za boljom regulacijom saobraćaja, konstatuje Čučka i ocjenjuje:

"Sigurni smo da bi kružni tok kod Pošte samo iskomplikovao i onako loše regulisani saobraćaj u tom dijelu grada. Zato insistiramo i očekujemo da se uključi struka u konačno definisanje lokacije. Poslije svega što se desilo Budvi, treba sve dobro planirati i tri puta provjeriti - prije nego se potroši i jedan euro. Pošto svi znamo kakve "razvojne" ideje je promovisala i realizovala postojeća vlast, zahtijevamo da se do izbora prekine sa svim "investicijama", poručuju iz Cdu-a.

Najbolje bi bilo, kažu, da se do 16. oktobra obilježe pješačke staze i druga horizontalna signalizacija i da se sredi javna rasvjeta.

"Sve drugo je samo dio predizborne predstave. Ne bi nas začudilo da se u septembru raskopa centar grada i da završimo sezonu kako smo i počeli - u prašini i buci gradilišta i sa raskopanim saobraćajnicama", navodi se u saopštenju predsjednika budvanskog Odbora Cdua- Miodraga Čučke.

On ocjenjuje da lokalna uprava i inače smatra da sezona traje 30 dana, kada je, kako kažu, Budva "krcata".

"Kada se tome doda izjava opštinskih funkcionera da se od građevinske sezone "ubere više" nego od turističke, stvari postaju jasne", poručio je Čučka

Lista "Cdu i građani: Volimo Budvu!" će, kaže, ukinuti takvu praksu i takvo ponašanje i logiku.

"Budva više ne može da trpi improvizacije, nebrigu i nestručni rad. Građevinska sezona će se strogo poštovati, bez izuzetka i bez ikakvih "popuštanja". Budva zavisi od turizma i interes svih naših građana nalaže i zahtjeva politiku i upravljanje gradom koje će biti precizno, stručno i odgovorno i - u potpunosti saglasno sa zakonom i pozitivnim propisima", zaključili su iz Cdu-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније