Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

07. 12. 2016. 13:55 >> 13:32
2

MLADI LIBERALI

EP podržava dalje integracije CG

Crna Gora u Evropskom parlamentu uživa podršku za dalje integracije pa se nakon članstva u NATO savezu početkom naredne godine, očekuje i punopravno članstvo u EU već u narednom četvorogodištu, saopštili su mladi Liberali Crne Gore koji su učestvovali na Akademiji Mladih Liberala u Briselu.

 

“Ono što je činjenica jeste da Crna Gora najbrže napreduje u procesu demokratizacije i usaglašavanja sa Evropskim standardima oko čega postoji konsenzus među svim političkim grupacijama u Evropskom parlamentu”navodi se u saopštenju.

Mladi Liberali su razgovarali sa poslanicima Evropskog parlamenta o daljim integracijama Crne Gore, NATO i EU članstvu te ukupnom napretku regiona i daljoj evropskoji liberalnoj perspektivi regiona. Delegaciju Mladih LP koju je predvodio predsjednik Amar Borančić, činili su Nikola Obradović, Tijana Mladić, Slobodan Franeta.

Mladi Liberali u Evropskom parlamentu sreli su se i sa potpredsjednicima ALDE saveza evropskih liberala Federikom Federlijem iz Švedske i Ilhanom Kjučukom iz Bugarske ali i sa predsjednikom ALDE saveza Hansom Van Balenom te poslanikom Ivom Jakovčićem. Oni su obišli i centralni štab ALDE saveza evropskih liberala i LYMEC mladih liberala Evrope u Briselu.

Imali su priliku da učestvuju i na predavanjima Evropskog liberalnog foruma, univerzitetskih profesora iz regiona ali i u realizaciji projekata u svojim državama, što će biti podstrijek za dalju snažniju regionalnu saradnju.

Akademija Mladih Liberala u tri modula podržana je od strane Center Party International iz Švedske, bosanske Fondacije Boris Divković i Evropskog liberalnog foruma. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније