Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

rtcg.me/Mina [ Objavila R.B. ]

12. 01. 2017. 17:50 >> 17:26

NUHODŽIĆ OCIJENIO

Bezbjednost i stabilnost-ekonomski resurs

Članstvo u NATO prvi je strateški cilj Crne Gore jer su bezbjednost i stabilnost ekonomski resurs za Crnu Goru, kazao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, a jučerašnju jednoglasnu odluku Senatskog odbora o Protokolu o pristupanju Crne Gore Alijansi vidi kao potvrdu nastavka podrške SAD-a Crnoj Gori na njenom putu evroatlantskih integracija.

Sjedinjene Američke Države (SAD) spremne su da Crnoj Gori i dalje pomažu na njenom putu evropskih i evroatlantskih integracija kroz različite modalitete saradnje, poručila je američka ambasadorka u Podgorici, Margaret Uehara. Nuhodžić je razgovarao danas sa Ueharom o daljem jačanju i nastavku saradnje u oblasti unutrašnjih poslova.

Uehara je, kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), zahvalila na odličnoj saradnji Ambasade SAD i crnogorskog MUP-a, posebno u oblasti izručenja i borbe protiv organizovanog kriminala, ali i na svim drugim poljima.

"Ona je prenijela spremnost SAD da Crnoj Gori i dalje pomaže na njenom putu evropskih i evroatlantskih integracija kroz različite modalitete saradnje“, saopšteno je iz MUP-a.

Nuhodžić je, navodi se, istakao značaj nedavne studijske posjete Milvokiju crnogorskih policijskih službenika čiji zaključci i iskustva predstavljaju napredak u radu i borbi protiv organizovanog kriminala i afirmaciju vladavine prava.

"Govoreći o važnosti podrške jakog partnera poput SAD, ministar se osvrnuo i na Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u koji je juče jednoglasno usvojio Spoljnopolitički odbor novog saziva američkog Senata, kao potvrdu nastavka podrške Crnoj Gori na njenom putu evroatlantskih integracija“, kaže se u saopštenju.

Nuhodžić je rekao da je članstvo u NATO prvi strateški cilj Crne Gore i da je vrlo važna bezbjednost i stabilnost koja je samim tim i ekonomski resurs za Crnu Goru.

On je, kako je saopšteno, informisao o planiranim aktivnostima po pitanju reforme u radu MUP-a i Uprave policije predviđene kroz promjene Zakona o unutrašnjim poslovima čiji je nacrt već izrađen, što će, dodaje se, doprinijeti da u narednom periodu budu efikasniji u borbi protiv organizovanog kriminala.

"Nuhodžić i Uehara najavili su dalji nastavak saradnje koju će ostvarivati kako kroz brojne projekte, obuke i donacije od strane SAD, tako i kroz zajednički doprinos borbi protiv globalnih prijetnji poput terorizma, poručeno je sa sastanka“, kazali su iz MUP-a.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније