Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

07. 02. 2017. 19:07 >> 21:17
1

DEL MONAKO PORUČIO

Italija nastavlja da unapređuje odnose sa CG

Italija će nastaviti da razvija i unapređuje odnose sa Crnom Gorom, kako na polju bezbjednosti i odbrane, tako i u svim ostalim oblastima, kazao je ambasador Italije Vinćenco Del Monako.

 

Sa njim se danas sastao ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, Bošković se tokom prvog zvaničnog susreta sa ambasadorom Italije osvrnuo na najbitnije spoljnopolitičke prioritete Crne Gore koji se odnose na evropske i evroatlantske integracija, kao i na rezultate koje je Crna Gora postigla u reformskom procesu.

“Bošković je ukazao i na dalju posvećenost u sprovođenju reformi odbrambenog i bezbjednosnog sistema Crne Gore. Zahvalio je R. Italiji na podršci u procesu reformi, navodeći da je međusobna saradnja od velikog značaja za Ministarstvo, naročito kroz zajedničko učešće u misiji Atalanta, kao i kroz školovanja crnogorskih kadeta i oficira na italijanskim vojnim akademijama”, navodi se u saopštenju.

Del Monako je saopštio da je Italija oduvijek bila stabilan i pouzdan partner Crnoj Gori.

“Uputio je čestitke ministru na uspjehu koji je Crna Gora postigla u okviru NATO integracija, kao i na brzini ratifikacije pristupnog Protokola od strane zemalja članica, ističući da Crna Gore sve više napreduje na svom putu ka punopravnom članstvu u EU. On je zaključio da će Italija nastaviti da razvija i unapređuje odnose sa Crnom Gorom, kako na polju bezbjednosti i odbrane, tako i u svim ostalim oblastima”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније