Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 05. 2017. 13:22 >> 12:56
2

PORUČILI IZ NOVOG

Snaga SNP-a garant promjena na bolje

Herceg Novom su potrebne promjene na bolje, odnosno domaćinsko upravljanje i pošten rad, a nova energija i snaga SNP-a su garant da će do toga doći nakon izbora 7. maja, poručeno je sa centralnog promotivnog skupa izborne liste „SNP-Herceg Novi-mr Danijela Đurović-Ustani i pobijedi-Samo za Novi“.

Kako je saopšteno iz Socijalističke narodne partije, na promociji u dvorani „Park“ predstavljeni su odbornički kandidati, a skupu su prisustvovali predsjednik SNP-a Srđan Milić, potpredsjednica Danijela Pavićević, kao i gradonačelnici Berana i Plužina – Dragoslav Ščekić i Mijuško Bajagić.

Nosilac liste Danijela Đurović istakla je da listu SNP-a u Novom, pored osnivača partije, čini i veliki broj mladih i perspektivnih ljudi, spremnih da donesu novu energiju i drugačiji izgled grada pod Orjenom.

„Ponosna sam jer svih 34 imena na ovoj listi imaju čist obraz i čiste ruke, spremni da rade za sve građane Herceg Novog, jer je vrijeme za promjene na bolje. SNP će upravo iz Novog krenuti novim putem jedinstva i nove snage, putem koji nosi snažnu poruku da smo jedina odgovorna i dosljedna partija, putem kojim ćemo ostvariti sigurnu pobjedu 7. maja u Herceg Novom i donijeti novu pobjedu i Crnoj Gori“, kazala je ona.

Đurović je navela da će SNP odbraniti slobodarsku tradiciju Novog.

„Ne damo našu istoriju, kulturu i porijeklo. Ne damo naš jezik, pismo i crkvu. Dostojanstveno smo to branili i time se ponosili 14 ranijih godina u Herceg Novom. Tako će biti i poslije 7. maja. Da budemo opet svoji na svome“, istakla je Đurović.

Ona je navela da mnogi zaboravljaju šta je sve SNP uradio u Novom dok je bio na vlasti u tom gradu.

„Završili smo Sportsku dvoranu, uradili put Petijevići-Meljine, kružni tok na Meljinama, savremeni reciklažni centar, rekonstruisali veliki dio šetališta, Njegoševe ulice, osvjetlili skoro cijelu teritoriju opštine i još mnogo toga. Mnogi zaboravljaju, ali mi ne smijemo. A čime se DPS sa svojim satelitima može pohvaliti u ove njihove dvije i po godine? Samo aferama! Šta ih to može preporučiti da dalje nastave? Možda preko 400 zaposlenih novih partijskih kadrova u Opštini, nefunkcionalna LED rasvjeta ili razrovane ulice ili to što nijesu bili u stanju ni da završe projekte koje smo mi započeli“, kazala je Đurović.

Prema njenim riječima, DPS u Novom najbolje opisuju pljačkaške privatizacije koje su sa svojim partijskim drugovima zakuvali u Podgorici i servirali građanima Novog.

„Nikad im nećemo zaboravimo Mamulu, Boku, PKB, Vinopromet, Južni Jadran, Brodogradilište u Bijeloj i ostalo. Nećemo im zaboraviti glasanje za NATO, ni nelegalno postavljeni znak Parka nezavisnosti“, kazala je Đurović.

Ona je istakla da građani Novog ne smiju dopustiti da o njihovoj sudbini odlučuju tajkuni iz Podgorice.

„Vrijeme je da se kaže – stop, dosta je bilo. Zato izbori 7. maju imaju poseban značaj, jer prosto gore nam ne može biti; na ivici smo ekonomskog sunovrata, opkoljeni mafijaškim obračunima i nesigurnošću svake vrste. Moramo se vratiti poštenom radu i domaćinskom upravljanju“, naglasila je Đurović.

Prema njenim riječima, građani Novog imaju pravo da žive slobodno, bez straha od progona i diskriminacije, zaštićeni od korupcije i od organizovanog kriminala.

„Imaju pravo na dostojanstvo, da budu ono što jesu, da im niko ne prekraja istoriju i falsifikuje tradiciju. Svako od tih prava ozbiljno je danas ugroženo u Novom. Građanima zato nijesu potrebni izgovori, nego konkretno djelovanje i realna i osmišljena rješenja. Potrebne su promjene na bolje, a nova energija i snaga SNP-a je garant da će do njih doći. Zato sam sigurna da će Novljani ustati i pobijediti. Zato 7. maja samo za Novi! SNP – čista desetka“, zaključila je Đurović.

Na skupu su govorili i Saša Kulinović, Gojko Matijašević, Dušan Palikuća, Igor Svilanović, Vesna Samardžić, Dragana Stanišić. Stefan Stanovčić, Milica Kostić, Milan Jančić, Peko Petijević, Jovan Moric, Božo Šerović, Miodrag Nikolić i Marko Martinović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније