Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me; Objavio: I. P. ]

13. 06. 2017. 13:47 >> 20:21
38

DF JEDNOGLASNO

Imamo pravo na samoodbranu

Jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić, saopštio je da preuzima odgovornost za sve ono što će se desiti u Crnoj Gori. Iz Demokratskog fronta (DF) su ponovili ocjenu da se zemlja nalazi na ivici građanskog rata, poručujući da u tom političkom savezu imaju pravo na samoodbranu.

 

Mandić je, na vanrednoj pres konferenciji, rekao je da DF ne prihvata da njihovi poslanici budu poniženi i hapšeni, poručujući da ne prihvataju protivustavno ponašanje režima.

"Mi smo napadnuti ljudi, DF je napadnut. DPS nije slučajno odabrala DF. Nekad su napadali SNP koji su imali 29 poslanika. Napadaju one koji ih najviše ugrožavaju", rekao je Mandić na pres-konferenciji. 

On je ponovio da su svi oni koji su glasali za skidanje imuniteta Nebojši Medojeviću, a ranije i njemu i Milanu Kneževiću, "lični neprijatelji DF-a".

"Batina ima dva kraja"

"Danas želimo da ponovimo taj stav. Da znaju da to nije rečeno u stanju afekta, nego da je to dužnost svakog opozicionog poslanika da se ponaša u skladu sa principima koji su važili u tradicionalnoj Crnoj Gori. Pozivam sve naše funkcionere, pristalice, članove da imaju istovjetan odnos prema tim ljudima, kao mi. Ova zemlja je na ivici građanskog rata", upozorio je Mandić.

Podsjetio je da batina ima dva kraja, navodeći kako se vidi da se režim opredijelio za batinanje ponižavanjem one druge Crne Gore.

"Mi im poručujemo da smo spremni i naredni svemu što slijedi. Upozoravamo sve da bi trebalo naći rješenje u skladu sa Ustavom i zakonom, a da zakoni važe za sve - podjednako za Mihaila Čađenovića, ali i za Aca Đukanovića", rekao je Mandić.

"Postojao je plan sličan Oluji, da se mi Srbi potrpamo u kamione i traktore i protjeramo iz Crne Gore", rekao je Mandić.

Predsjednik PzP-a, Nebojša Medojević, ocijenio je da je jasno da je DF žrtva progona DPS-a, navodeći da specijalni tužilac Milivoje Katnić traži njegovo hapšenje "jer pričam o njegovim zločinima".

"Svi koji pristanu da učestvuju u ovom procesu, kvalifikuju se kao naši neprijatelji i izdajnici Crne Gore", rekao je Medojević.

Donosiocima političkih odluka je poručio da im se DF neće pomjeriti.

Milan Knežević (DNP) je, komentarišući jučerašnja dešavanja na Administrativnom odboru, rekao da je riječ o očaju i nemoći "koruptivne parlamentarne većina".

"Koja je po nalogu Katnića odlučila ne samo da skida imunitet, oni su protivustavno odlučili da nam određuju pritvor. Vlast ne može pobjeći od sučeljavanja sa nama, oni znaju da su naši lični neprijatelji", rekao je Knežević.

Apsurdna razmjera afere Državni udar

Istakao je da imaju pravo na samoodbranu, i poručio da DF ne želi da se u Crnoj Gori prolije ni kap krvi.

"Ali ako Katnić i Đukanović misle da od nas prave nove Kurde i Jevreje, grdno su se prevarili. Ako misle da će zabraniti DF, grdno su se prevarili", rekao je Knežević.

DF je danas novinarima predstavio i sudski ovjeren dokument sa izjavom jednog od optuženih u aferi Državni udar, Aleksandra Čurovića, koji je kazao kako je da je bio pod pritiskom tužioca Saše Čađenovića.

Mandić je, komentarišući dokument, rekao da je Čurović saopštio da ih je "gospođa iz ambasade Srbije ohrabrivala da urade sve suprotno od onog što se dešavalo".

"Tražio sam da Srbija sasluša šefove službe bezbjednosti, direktora policije, ljude u ambasadi Srbije. Miislim da bi to bilo važno za srpski narod", rekao je Mandić.

Knežević je, saopštio kako Čurović u izjavi "jasno optužuje Čađenovića da ga je pod pritiskom natjerao da nauči pisanu izjavu koju mu je napisao i da prihvati da suđenje bude javno, te da prizna da su htjeli na šake da uđu u parlament".

"Afera dobija apsurdnu razmjeru", zaključio je Knežević.

I. Pejović 

Пратите нас на

Коментари38

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније