Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

03. 08. 2017. 12:10 >> 11:51

DPS HERCEG NOVI

Katić zaustavio rješavanje stambenih pitanja

Vladajuća koalicija u Herceg Novom nastavlja da pokazuje nepriznavanje države i institucija sistema. Na današnjoj sjednici SO Herceg Novi na dnevnom redu je bila predviđena i odluka o izmjenama Odluke o učešću Opštine Herceg Novi o rješavanju stambenih pitanja državnih službenika i namještenika, saopštio je DPS.


Tom odlukom se, kako navodi DPS, mijenja Odluka od 26.9.2016. koju je saziv Skupštine jednoglasno usvojio i protiv koje nije pokrenut nikakav postupak.

"Tom Odlukom ovlašćuje se Predsjednik Opštine za preduzimanje svih neophodnih radnji i praćenje realizacije. Mimo uobičajene procedure a u cilju poentiranja predsjednik Opštine Stevan Katić, predstavnik Demokratske Crne Gore, prije početka rasprave o ovoj tački, povlači je sa dnevnog reda. Iako je na samom početku zasjedanja predsjednik Opštine iskoristio svoje pravo i povukao više predloženih tačaka dnevnog reda, očigledno je želio da na ovaj način posebno naglasi nepoštovanje Crne Gore i njenih institucija, u ovom slučaju Osnovnog suda", navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da je Osnovni sud u Herceg Novom 27.jula donio Rješenje kojim se određuje privremena mjera pa se zabranjuje Opštini Herceg Novi da briše član 3. stav 2.

"Ovo Rješenje Osnovnog suda u Herceg Novom, predsjednik Opštine je nazvao skandaloznim. Iskorstivši takav stav povukao je ovu tačku sa Dnevnog reda Današnjeg zasjedanja. Na taj način zaustavio je proces rješavanja stambenih pitanja kroz 44, odnosno 48 stanova prosvetnim radnicima, službenicima Centra bezbjednosti, Doma zdravlja i Pravosuđa za što se DPS Herceg Novog zalaže već više od dvije godine. Etiketirajući odluku donesenu 29.7. kao skandaloznu i kontraverznu, Katić je najavio konferenciju za štampu. Ne znamo da li će konferenciji za štampu prisustvovati i predstavnici drugih koalicionih partnera koji vrše vlast u Opštini Herceg Novi a koji su prošle godine jednoglasno podržali usvajanje ove odluke", navode iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније