Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio P.R.

27. 10. 2017. 15:20 >> 14:58

DARMANOVIĆ PORUČIO

Počasni konzuli imaju važnu ulogu

Ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović je tokom otvaranja Druge konferencije počasnih konzula, naglasio važnu ulogu počasnih konzula u jačanju spoljnotrgovinske razmjene i pozicioniranju Crne Gore na svjetskom tržištu kao atraktivne investicione i turističke destinacije.

"Vaše profesionalno iskustvo, znanje i dobro razvijena poslovna mreža, čine vas jedinstvenim, efikasnim i relevantnim predstavnicima koji značajno mogu doprinijeti ekonomskoj promociji Crne Gore na međunarodnoj sceni", kazao je Darmanović.

Šef diplomatije smatra da će konferencija podstaći stvaranje novih kontakata, partnerstava i poslovnih prilika, dok će Ministarstvo vanjskih poslova i ubuduće nastojati da učini sve što je potrebno za stavljanje na raspolaganje institucionalnih mehanizama.

"Tokom konferencije, na kojoj učestvuje 43 počasna konzula, govorili su i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, ministarka ekonomije Dragica Sekulić i ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković", navode iz Ministarstva vanjskih poslova.

Druga konferencija počasnih konzula traje od 26. do 28. oktobra u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније