Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

28. 10. 2017. 07:50 >> 07:21
17

PO SPORAZUMU

NATO vojnicima status osoblja u ambasadi

Sporazum o pravnom statusu NATO snaga definiše status tih osoba kao bilo kog predstavnika administrativnog ili tehničkog osoblja, kazao je vojni analitičar, Aleksandar Radić.


On smatra da je velika fama napravljena o tom Sporazumu, kojom se stvara slika o nekom njihovom diplomatskom imunitetu. 

“Nije tako: sporazum definiše status tih osoba kao bilo kog predstavnika administrativnog ili tehničkog osoblja u ambasadama”, kazao je Radić Pobjedi.

On je istakao da se, po Bečkoj konvenciji o diplomatskim odnosima iz 1961. godine, radi o uobičajenom mehanizamu zaštite koji nije diplomatski.

To znači da, kako je naveo Radić, predstavnici NATO snaga ne mogu, kako se slikovito kaže, da rade šta hoće u zemlji u kojoj su na zadatku, već postoje "procedure u postupanju"

"Osoblje članica NATO-a, kada je njihova aktivnost u Crnoj Gori, ili predstavnici Vojske Crne Gore kada su na zadatku u okviru Alijanse, imaju status koji je ekvivalent administrativnog i tehničkog osoblja u ambasadama”, objasnio je Radić.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније