Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

15. 12. 2017. 21:53 >> 09:20
10

SD OPOZICIJI

"Sve zavisi od pregovora sa DPS-om"

Predstavnici Socijaldemokrata (SD) i opozicije održali su večeras prve razgovore u vezi formiranja vlasti na Cetinju. SD je saslušao ponudu opozicije, konačna odluka, kako su kazali iz te partije, biće u interesu Prijestonice.

"Pregovarački tim Socijaldemokrata je večeras imao korektan razgovor sa predstavnicima opozicionih partija, koji su izložili svoje viđenje razvoja događaja oko formiranja buduće lokalne vlasti na Cetinju", saopšteno je iz SD-a. 

Predstavnici SD-a, kako se navodi, saopštili su da će nakon završenih prvih načelnih razgovora sa obje strane, nastaviti konkretne razgovore sa predstavnicima DPS-a, partije koja ima najveći broj odborničkih mandata i koja je partner SD-a na državnom nivou, zasnovane na sadržaju programske Platforme koja je pripremljena i da će od rezultata tih razgovora zavisiti da li će na osnovu iste Platforme razgovori sa opozicijom biti nastavljeni. 

"Odluku o tome sa kim će formirati vlast, SD će donijeti vodeći računa prije svega o interesu građana Prijestonice, ali i Crne Gore u cjelini", istakle su Socijaldemokrate.

Podsjetimo, prethodno je pregovarački tim Socijaldemokrata, sa Damirom Šehovićem na čelu, razgovarao sa DPS-om.

Kako je saopšteno, tokom tih pregovora bilo je riječi o programskim opredjeljenjima i političkim principima, ali funkcije nijesu pominjane.

Inače, SD je na lokalnim izborima na Cetinju osvojio dva mandata. DPS-u je pripalo 16 mjesta u lokalnom parlamentu, ali to nije dovoljno da samostalno formira vlast. Opozicija koju čine Demokrate, URA, SDP i Stara garda liberala imaju 15 mandata i za većinu su im potrebna još dva odbornika.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније