Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

03. 01. 2018. 12:02 >> 11:30

SDP OBJASNIO

Bojkot sjednice zbog nagrade Grcima

Odbornici SDP-a neće prisustvovati svečanoj sjednici bjelopoljskog parlamenta, povodom obilježavanja Dana opštine, saopštio je predsjednik lokalnog SDP-a Adnan Striković.

 

"Razlog je konkretan. Naš bojkot je reakcija na poraznu odluku da se najveća opštinska nagrada dodijeli grčkoj firmi Adriatic Properties. U respektabilnoj konkurenciji kandidata odlučeno je da nagradu dobije 'novac' grčke firme čime je nastavljen trend devalviranja i obesmišljavanja trećejanuarske nagrade koji je uspostavljen posljednjih godina", saopštio je Striković.

On smatra da je svakom dostojanstvenom čovjeku jobrazloženje jedne takve odluke uvredljivo.

"Zar je važnije da neko 'poploča trg', od doprinosa pojedinaca i ustanova umjetnosti, kulturi, obrazovanju, humanitarnom radu. Zar se pretvaramo u materijalističko društvo gdje je dovoljno imati novac i njime 'kupovati' nagrade i poštovanje grada i države? Zar tako ne šaljemo poruku da sve ima cijenu i da osim materijalnih više ne poznajemo druge vrijednosti? Da bismo našu argumentaciju pojačali moramo građanima Bijelog Polja predočiti nekoliko informacija o pomenutoj firmi", rekao je Striković.

On je saopštio da je Adriatic Properties u Crnu Goru došao u toku spornog procesa zakupa kompleksa Svetog Stefana i Miločera u okviru kojih je dobio na upravljanje najeletniji dio obale.

"Investitoru se kroz aneks ugovora dozvolilo produzenje ugovora o zakupu sa 30 na 42 godine uz istovremeno smanjivanje cijene zakupa čime država odnosno drzavna turisticka preduzeca od ova dva bisera turizma prihoduju zanemarljiva sredstva, pogotovo kad se uzmu u obzir cijene po kojima se izdaju apartmani na Svetom Stefanu. Ono sto ostaje najveca prepreka da ovu kompaniju bilo ko smatra drustveno odgovornom je njena namjera da u Milocerskom parku umjesto hotela, sto je trazeno ugovorom, gradi zgrade za trziste koje ce prodavati po basnoslovnim cijenama. Čak kanimo i zakone prilagođavati jednoj firmi. Tako će se bez otvaranja novih radnih mjesta jedna od najeltnijih lokacija u Crnoj Gori dati grčkom investitoru da zaradi desetine miliona eura, dok ce našoj zemlji pripasti mrvice u vidu neke donacije na sjeveru kojom će se zamazivati oči javnosti", navodi on.

Striković poručuje da će se SDP zalagati za Bijelo Polje kao centar sjevera i grad koji će imati dovoljno potencijala da sam gradi svoj trg, a ne da ga donira kompanija koja pred očima države otima crnogorske resurse na jugu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније