Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

22. 01. 2018. 11:42 >> 13:24
14

ZDRAVO BERANE

"Nove zloupotrebe socijale"

Koalicija "Zdravo Berane", objavila je novi spisak imena, kako navode, funkcionera i istaknutih članova DPS-a koji su, i pored dobrih zarada koje primaju na odgovornim mjestima u javnim ustanovam i preduzećima, od Centra za socijalni rad dobili jednokratnu novčanu pomoć uoči parlamentarnih izbora, održanih oktobra 2012. godine.

“To samo po sebi govori na šta je sve spremna Demokratska partija socijalista i ljudi iz te partije koji zauzimaju odgovorne pozicije u državnim institucijama”, saopštila je koalicija “Zdravo Berane”.

Navode i da se radi ni o kakvoj podmetačini i da sve navode postoje dokazi.

"Uvidom u spisak lica koji su primili jednokratnu novčanu pomoć od strane Centra za socijani rad opština Berane i Andrijevica i Djelovodnik Centra za socijalni rad opštine Berane vidi se spisak lica koja su primala jednokratnu novčanu pomoć, sa novčanim iznosima i njihovim svojeručnim potpisima, datum podnošenja zahtjeva, datum izvršene socijalne anamneze, datum donošenja rješenja i datum isplate”, saopštila je kolacija "Zdravo Berane".

Ističu i da se uvidom u Nalog za prenos sredstava Ministarstva rada i socijalnog staranja od 17. 09. 2012. godine vidi se da je Biro za računovodstvene i finansijske poslove dao nalog za prenos sredstava Centru za socijalni rad Berane u iznosu od 40.000 eura na ime jednokratne pomoći za porodice koje se nalaze u stanju socijane potrebe.

Koalicija "Zdravo Berane" podsjeća i na obrazloženje presude, kojom je Osnovni sud u Beranama oslobodio optužbi za učinjena djela tadašnjeg direktor beranskog Centra za socijalni rad Savu Arsovića.

“Zanimljivo je da se u obrazloženjima navodi da se jednokratna pomoć, u granicama materijalnih mogućnosti države, daje podnosiocima zahtjeva da prežive teška vremena i tešku materijalnu situaciju u kojoj se nalaze shodno osnovnoj svrsi postojanja centra za socijalni rad”, poručuju iz koalicije Zdravo Berane.

Sve to, kako ističu, slikovito govori da se radi o aferi zbog koje bi, kako poručuje koalicija “Zdravo Berane”, u pravno uređenim društvima morala da padne Vlada.

“Ovakave nezakonite radnje nijesu svojstvene civilizovanom i demokratskom svijetu”, zaključuje se u saopštenju koalicije “Zdravo Berane”.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније