Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

01. 06. 2018. 16:22 >> 16:12

ODLAZEĆI AMBASADOR SAOPŠTIO

CG privlačna destinacija kineskim turistima

Jačanje saradnje Crne Gore i Narodne Republike Kine u oblastima privrede, ekonomije i medicine doprinijelo je i predstavljanju Crne Gore kao veoma privlačne destinacije kineskim turistima, naglasio je ambasador te zemlje Cui Dživei.

Džuiveija je danas u oproštajnu posjetu primio ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović.

Kako je saopšteno iz ministarstva, Dživei je kazao da su odnosi NR Kine i Crne Gore u ovom trenutku najbolji u istoriji i dodao da njegova država pozdravlja ostvarene rezultate Crne Gore na unutrašnjem i vanjskopolitičkom planu, čime je izgradila pozitivan imidž širom svijeta.

"Naglasio je da je jačanje saradnje dvije države u oblastima privrede, ekonomije i medicine doprinijelo i predstavljanju Crne Gore kao veoma privlačne destinacije kineskim turistima", navodi se u saopštenju.

Darmanović je zahvalio ambasadoru na ličnom doprinosu unaprijeđenju sadržajnih i prijateljskih odnosa dvije države imajući u vidu da je tokom njegovog mandata započeta realizacija kapitalnog projekata za Crnu Goru kakav je izgradnja Autoputa ali i brojnih drugih, koji su doprinijeli produbljivanju saradnje u oblastima ekonomije, kulture, turizma.

"Imajući sve to u vidu, možete biti ponosni na sadržajnu misiju koju ste imali u našoj državi", ocijenio je Darmanović.

Sagovornici su, kako se navodi, posebno izrazili zadovoljstvo saradnjom kineskih i crnogorskih univerziteta i najavili nastavak razmjene uzajamne podrške u multilateralnim tijelima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније