Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 08. 2019. 20:42 >> 20:40
7

DEMOKRATE DPS-U

"Zbog nas ste u ćorsokaku"

Iz Demokratske Crne Gore su ocijenili kako Demokratska partija socijalista pokušava da se izvuče iz ćorsokaka, nakon političke kapitulacije zbog prihvatanja Briselskog plana.

Demokrate su odgovorile na današnju izjavu poslanika DPS-a Mihaila Anđušića, kako vladajuća partija zbog viših interesa toleriše njihovu neozbiljnost.

"Razumijemo nervozu zato što ste satjerani u ćosak i što ste morali prihvatiti Briselski plan pod pritiskom međunarodne zajednice.
Nije lako podnijeti poraz i to prvi put u poslednjih 30 godina, kada vam je za samo nekoliko dana pao Plan kog je prezentovao Branimir Gvozdenović, a branio ga u Skupštini Predrag Bulatović. Gvozdenovićev plan je poništen i poslat na smetlište parlamentarne istorije, a Briselski plan je postao pravno obavezujući. To je vrhunac vašeg političkog debakla", saopšteno je iz Demokrata.

Više se na Odboru za sveobuhvatnu izbornu reformu, kako su kazali, neće raditi po Planu DPS-a, već po Planu Demokrata.

"Sve vaše predloge i rješenja koja ste u međuvremenu kreirali u kabinetima najvećih balkanskih manipulatora možete da okačite mačku o rep. Sa nama ih nećete usvajati, jer je praksa pokazala da predlažete rješenja koja obezbjeđuju lakšu izbornu krađu. To je poslednji put pokazala i 2014. kada ste usvojili izborne zakone po vašoj mjeri, sa tradicionalnim opozicionim partnerima. To vam ovoga puta ne može proći. Ne obmanjujte i ne varajte građane. Ne radi se o unapređenju, već o sveobuhvatnoj izbornoj reformi. Riječ unapređenje je stajala u vašem planu koji je Crna Gora srećom brzo zaboravila, jer je srušen zahvaljujući Planu Demokrata. Zato ste morali spuštenih glava da glasate i za izmjenu naziva odbora, pa se sada zove Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva", saopštile su Demokrate.

Oni su DPS-u poručili da se ne bave licemjerstvom i da ne pokušavaju na taj način da obmanu javnost, a svoj poraz, kako su kazali, opravdaju izmišljotinama o nekakvim zajedničkim inicijativama.

"Svi članovi odbora su izabrani i glasovima vladajuće većine, ali nije to zajednička inicijativa i nikada ne može biti, već najveće poniženje DPS-a u istoriji. Spuštenih glava ste morali u zarez da prepišete Briselski plan i amandman Demokrata jer ste bili satjerani u mišiju rupu od nas i međunarodne zajednice. Takođe, svakome je jasno da dva mjesta u odboru shodno važećim propisima pripadaju Demokratama kao najjačoj opozicionoj partiji i partiji koja pojedinačno ima najveći broj poslanika. To je uređeno propisom, a ne bilo čijom voljom, jer od vas ni orah iz ruke ne bismo uzeli", navodi se u saopštenju Demokrata koje je potpisao poslanik Danilo Šaranović.

Oni su podsjetili da, kako smatraju, nema bolje potvrde kapitulacije DPS-a od činjenice da su Đukanović i Marković gromoglasno prije mjesec i po naglašavali da nema priče o izbornim uslovima prije kongresa DPS-a.

"Pa šta bi sa tom riječju vaših lidera? Srušena je kao kula od karata. Isto kao i Gvozdenovićev plan. To se zove kapitulacija", zaključile su Demokrate.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније