Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: M.L.B.

18. 09. 2019. 20:07   >>  16:14 16

DEMOKRATE

Zauvijek staviti tačku na izborne krađe

Međunarodni eksperti neće dozvoliti da ih DPS zloupotrebljava u cilju ostvarivanja uskostranačke koristi, poručuju iz partije Alekse Bečića.

Veoma je važno da se opozicija pridruži poslanicima vlasti u radu Odbora za izmjenu izbornog zakonodavstva, poručuju iz DPS-a i dodaju da neće pristati na blokadu i izostanak napretka izbornog sistema i reformi.

Demokrate kažu da je DPS već drugi put u posljednjih nedelju dana uhvaćen u pokušaju opstrukcije sveobuhvatnih izbornih reformi koje su definisane Briselskim planom.

I ne samo što izvršilac Gvozdenović po nalogu najvećeg izbornog manipulatora na Balkanu hoće da obesmisli proces korijenitih reformi, već pokušava obmanuti i međunarodne partnere.

"Po planu za očuvanje mehanizama izborne krađe, DPS se usuđuje da bez zadrške falsifikuje i podmeće. Ako su vam do sada prolazile takve "izborne reforme" po principu našminkaj, nametni i podmetni, to više neće moći, u šta ste se mogli uvjeriti. Otuda nervoza i panika koja viri iz svake riječi vašeg reagovanja", poručuju Demokrate.

Kažu i da DPS bježi, nakon što su vidjeli predloge Demokrata i snagu argumenata.

"Ali nećete imati kondicije budite uvjereni, stiže još konkretnih predloga nakon četiri akta koja smo do sada uputili. Dolaze rješenja koja ne možete osporiti i koja će jednom zauvijek staviti tačku na izborne krađe", poručuju Demokrate.

Ističu i da razobličavaju neistine DPS-a pred međunarodnim predstavnicima.

"Sa punim pravom očekujemo da međunarodni eksperti neće dozvoliti da se DPS na ovakav način poigrava i zloupotrebljava međunarodne subjekte u cilju ostvarivanja uskostranačke koristi. Još jednom ukazujemo da materijal koji vam je dostavljen nije djelo Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, već DPS-a i vladajućih partija", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније