Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 09. 2013. 21:20 >> 00:08
10

NEPOTIZAM

Popović: Filip ili Svetlana da podnesu ostavku

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović zahtjeva da predsjednik države Filip Vujanović ili njegova supruga, sutkinja Vrhovnog suda Svetlana Vujanović, podnesu ostavke jer je, kako navodi, u pitanju nepotizam u Crnoj Gori.

Popović kaže da je izbor Svetlane Vujanović, supruge predsjednika Filipa Vujanovića za sutkinju Vrhovnog suda, ali i ranije predsjednicu Apelacionog suda, ružna poruka crnogorskoj i svjetskoj javnosti u fazi naših pristupnih pregovora za ulazak u Evropsku uniju.

"Naravno nijesu oni jedini primjer nepotizma na visokom nivou  u našoj zemlji, ali šef države i prva dama trebaju da daju primjer ostalima i kažu da je "dara prevršila mjeru", navodi Popović u izjavi za medije.

On kaže da, bez obzira na nesumnjive reference i bogato sudijsko iskustvo Svetlane Vujanović neprihvatljivo je da ,naročito u maloj dražavi , da bude, kako navode Popović, po onoj narodnoj “kadija te tuži ,kadija te sudi”.

"Zahtijevamo da jedno od supružnika Vujanović podnese neopozivu ostavku na funkciju koju trenutno pokriva, a stvar je njihovog dogovora ko će to biti", poručio je Popović.

On kaže da bi ostavka jednog od supružnika Vujanović, bio pozitivan primjer koji bi bezbrojne slučajeve nepotizma u Crnoj Gori.

"Liberali nikako ne žele da naša država liči na Rumuniju u doba Nikolaja i Elene Čaušesku, iako se mora priznati su naš predsjednik i prva dama daleko skromniji od njih svojevremeno", zaključio je lider liberala.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније