Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

13. 11. 2019. 18:27 >> 18:27
2

REAGOVANJE SD-a

Traženje ostavke, populistički čin SDP-a

Reagujući na zahtjev predsjednice SDP-a Draginje Vuksanović za smjenu ministra zdravlja Kenana Hrapovića, Socijaldemokrate su saopštile da su funkcioneri SD-a u fokusu SDP-a iz razloga što zahavljujući rezultatima tih funkcionera, SD raste, a SDP nestaje.

“Iako su se nakon našeg odgovora koji je obilovao argumentima i podacima o tome šta je za vrijeme mandata ministra Hrapovića učinjeno u zdravstvenom sistemu “pokrili ušima” i ućutali, izgleda im nije dosta. Uprkos tome što je svakom dobronamjernom građaninu jasno da se, i pored stanja kojim ni mi nijesmo zadovoljni, u zdravstvu nikad više nije radilo i ulagalo nego u posljednje 3 godine, ono malo pripadnika partije u nestajanju i dalje pokušavaju da rezultate rada resornog ministra predstave drugačijim nego što jesu”, navodi se u saopštenju SD-a.

Oz te partije kažu da je smiješno da partija koja je 18 godina bila u vlasti nekom drži lekcije.

“Rekli bismo, da nije smiješno, bilo bi tragično”, navodi se u saopštenju.

Iz SD-a se pitaju da li postoji građanin Crne Gore kojem nije jasno zašto su u fokusu upravo funkcioneri SD-a.

“Odgovor je jasan – iz prostog razloga što, zahvaljujući rezultatima naših funkcionera mi rastemo, a oni slabe. A o tome šta misle o rezultatima rada Ministarstva zdravlja jasno su im stavili do znanja i građani, postavivši zdravstveni sistem na treće mjesto kada je u pitanju povjerenje u institucije”,navodi se u reagovanju.

Iz SD-a su naglasini samo dvije stavke – da će u mandatu ministra Hrapovića plate zdravstvenim radnicima biti povećane i da se trenutno na specijalizaciji i užoj specijalizaciji nalazi 405 ljekara iz Crne Gore, koji će svi raditi upravo u Crnoj Gori.

“Na kraju, kada je riječ o ostavkama, ostavljamo im da se unutar sebe dogovore da li njihova predsjednica treba da podnese ostavku ili ne, s obzirom da su mišljenja unutar partije u nestajanju po tom pitanju prilično podijeljena. A što se zdravstva tiče, pred ministrom Hrapovićem i njegovim timom je još jedna godina krupnih investicionih projekata i mukotrpnog rada na poboljšanju zdravstvenog sistema u Crnoj Gori koja će, kao i ove tri do sada, biti uspješno završena”, zaključuje se u reagovanju SD-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније