Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 12. 2019. 22:37 >> 00:22
22

IRINEJ DAO BLAGOSLOV

DF poziva na protest ispred Skupštine

Poslanici Demokratskog fronta ipak će sjutra prisustvovati sjednici parlamenta na kojoj će se raspravljati o Prijedlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti, objavljeno je na Fejsbuk stranici DF-a.

Poslanici će sjutra početi raspravu o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević večeras su se u Beogradu sastali sa patrijarhom Irinejom.

"Nakon blagoslova našeg patrijarha Irineja i razumjevanja i podrške naših episkopija na prostoru današnje Crne Gore poslanički klub Demokratskog fronta će sjutra biti u Skupštini i očekuje da svi vjernici koji su potpisali peticiju SPC u Crnoj Gori da će braniti svoje svetinje budu sjutra pred Skupštinom Crne Gore u 11 časova i izraze protest protiv usvajanja sramnog Zakona koji atakuje na našu Crkvu", navodi se na Facebook stranici Demokratskog fronta.

I poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović napisao je na svm Fejsbuk profilu da su dobili blagoslov patrijarha Irineja da sjutra uđu u Skupštinu.

"Dobili smo blagoslov našeg patrijarha Irineja da uđemo u Skupštinu i branimo prava naše Crkve i našeg naroda, što je prihvatio i Mitropoli! Sad više nema izgovora ni za koga! Svi sjutra ispred Skupštine u 11 sati. Mi iznutra, vi spolja - napravimo neizdrživi pritisak na režim, da se povuče zakon", napisao je Radunović.

Portal Antena M je objavio da su Mandić i Knežević večeras, nakon susreta sa patrijarhom SPC Irinejom, iz Beograda u Podgoricu doputovali avionom Republike Srbije.

 

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније