Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

03. 01. 2020. 11:51 >> 12:16
1

CKM

Zabrinuti zbog erupcije šovinizma

Crnogorska kulturna mreža najoštrije je osudila sinoćnji pokušaj paljenja crnogorske zastave na zgradi Ambasade Crne Gore u Republici Srbiji.

“Vandalskim gestom grupe građana poslata je šovinistička poruka našoj državi, njenim građanima”, poručuju iz CKM-a.

Kažu da je to i direktan udar na crnogorsku suverenost i direktan pokušaj miješanja u njene unutrašnje stvari.

“Posebno smo zabrinuti zbog erupcije šovinizma na pomenutom skupu i porukama mržnje koje su upućene na račun crnogorskog ambasadora Tarzana Miloševića i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića”, stoji u saopštenju CKM-a.

Kažu da je crnogorska zastava izdržala i ubojitija zrna od sinoćnje pirotehnike.

“Molićemo se Bogu da oprosti šovinizam svima onima koji zarad sitnih ličnih interesa pozivaju da udari brat na brata, kum na kuma i komšija na komšiju. Ovo reagovanje na šovinizam i mržnju prema našoj državi ćemo završiti porukom “da je vječna Crna Gora, živjela Srbija”, zaključuje se u reagovanju CKM-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније